Abdulkadir Molla'ya verilen idam kararı onandı

Bangladeş'te Yüksek Mahkeme, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülkadir Molla'ya verilen idam cezasını onadı.

12-12-2013


Bangladeş'te Yüksek Mahkeme, Cemaat-i İslami Partisi Genel Sekreter Yardımcısı 90 yaşındaki Abdülkadir Molla'ya verilen idam cezasını onadı.

Mahkeme heyeti, Molla'nın avukatlarının, müvekkillerine verilen idam cezasının yeniden gözden geçirilmesi talebini geri çevirdi.

Ceza Kanunu'na göre Molla, 8-15 gün içinde devlet başkanından af talep etme hakkına sahip.

Molla'nın avukatları, Bangladeş hükümetinin gerekli tüm yasal işlemleri tamamlamadan müvekkillerini idam etmek için hazırlık yaptığını belirterek, idam cezasının yeniden gözden geçirilmesini talep etmişti.   

Salı akşamı idam edilmesi beklenen Molla'nın infazı, son anda Yüksek Mahkeme yargıçları tarafından çarşamba sabahına ertelenmişti. Mahkeme, dün de Molla'nın avukatlarının ek süre talebini kabul ederek idam cezasının yeniden göz geçirilmesi ile ilgili talebin değerlendirmesini perşembe sabahına bırakmıştı.

Bangladeş hükümeti tarafından, bağımsızlık savaşı sırasında işlenen suçların araştırılması için 2010 yılında kurulan Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanan Molla, 344 silahsız sivilin öldürülmesini azmettirmek dahil altı farklı suçlamanın beşinden hüküm giyerek 5 Şubat 2013'te ömür boyu hapse mahkum edilmişti.  

Bangladeş'in en büyük İslami partisi olan Cemaat-i İslami'nin genel sekreter yardımcılığını yürüten Molla, suçlamaları reddetmiş ve hakkında verilen ömür boyu hapis cezasının iptali için Temyiz Mahkemesi'ne başvurmuştu. Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin hükmünü onayan Temyiz Mahkemesi, 17 Eylül'de, Molla'ya verilen ömür boyu hapis cezasını idama çevirme kararı almıştı.

Molla, suçlamaları reddetmekle birlikte af dilemeyi de kabul etmemişti.

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Abdulkadir   #Molla'ya   #verilen   #idam   #kararı   #onandı   
YORUMLAR
  • Hasan Mensur   12-12-2013 19:47

    الَّذِينَ إِذَا أَصَابَتْهُم مُّصِيبَةٌ قَالُواْ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعونَ Onlar başlarına bir musibet geldiğinde: 'Şüphesiz biz Allah'a aidiz ve O'na döneceğiz' derler. [30] Rabbim abdullkadir molanın şehadetini kabul eylesin, Ailesi ve ümmetin başı sağolsun. Abdulkadir mola, Rabbine yünelerek, kafirlere ve müşriklere boyun eğmedi, af dilemedi, islamın izzet ve şerefini küçük düşürmedi,Abdulkadir mola ümmetin iftiharıdır, güzel örnekliğiyle tıpa tıp, peygambelerin yolunu benimsemiştir, bu yolda canını feda etmiştir,şimdiki alimler, Alim sıfatlı önderler, Abdulkadir molayi örnek almalılar, kıyamete kadar hayır yolunda bir çığır açmıştır, ümmete hayırli olsun.selam ve dua ile.Allah'a emanet olunuz.

  • kemal songür   12-12-2013 13:54

    Bazı facebook'larda kimi harici-tekfirci ve bana göre zavallı olanlar, Abdülkadir Molla'nın Bangaldeş cumhurbaşkanından af dilemeyeceği haberinin altına şöyle yorumlar yazabilmekteler; Molla'nın tağutun mahkemelerinde yargılanmayı kabul edip sonra da af dilemeyeceğini söylemesi tam bir münafıklıktır ve ölüme giderken kahraman olmayı istemektedir şeklindedir. Maalesef kimi tanıdığım zatı muhteremlerde bu yorumu beğenmektedirler. Hatasıyla/doğrusuyla idama giden zat MÜSLÜMAN'dır, doksan yaşında seküler yönetim tarafından idama gönderilen bir MÜSLÜMAN'nın arkasından bu nevi yorumlar yazabilenlerin ruh halini varın siz düşünün, muhtemelen din adına ayağına diken batmayan ve oturduğu yerden ahkam keserek Abdulkadir Molla'nın münafıklığına hükmeden zavallıları adam/insan yerine koymak mümkün mü? yazık çok yazık.. Rabbim, Abdulkadir Molla'nın yar ve yardımcısı olsun dualarımızla.

  • Harun Köybaşı   12-12-2013 13:08

    Tevhidi bilinçle donanmış, muvahhid yürekli bir kul için şehadete koşmanın bir yaşı yoktur.Genç ya da yaşlı olmasının hiçbir farkı yoktur... Konu şehadet olunca, konu tağuta ve tuğyana boyun eğmemek olunca çıkar Abdülkadir Molla gibi 90 yaşında bir delikanlı zalimlerin tuğyanlarını, zalimliklerini yüzlerine tokat gibi çarpar... Tüm dünya ve dünya Müslümancıkları bu zulme sessiz kalıp, yeterince tepki veremezken ve Müslüman geçinen, adı Müslüman birçok haysiyetsiz maç saatini, bütçe görüşmelerini, zamları v.s. beklerken Bangladeş Cemaat-i İslami Lideri Abdülkadir Molla şehadete koşuyor.Kıyam ediyor... Müslümanlar böyle sessizken batsın tüm dünya, kahrolsun Müslüman geçinenler... ve bin selam olsun '' ZAMANIN SEYYİD KUTUB'U '' ABDÜLKADİR MOLLA'YA...

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN