Açlık sınırı 870, asgari ücret 621 TL!

Asgari ücretin son artışla birlikte 621 TL olarak açıklandığı Türkiye'de, dört kişilik bir aile için açlık sınırının 870 TL olduğu bildirildi.

27-01-2011


İslam ve Hayat

Asgari ücretin son artışla birlikte 621 TL olarak açıklandığı Türkiye'de, dört kişilik bir aile için açlık sınırının 870 TL olduğu bildirildi. Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre yoksulluk sınırı ise 2 bin 835 TL.

Medyada yer alan haberlere göre, Türk-İş konfederasyonundan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) hesaplamalarına göre 12 milyon 751 bin kişinin yoksulluk sınırının altında yaşadığı günümüz Türkiye'sinde yoksulluğun 'bir yaşam biçimi' olarak kanıksanır hale geldiği kaydedildi.

Dört kişilik bir ailenin insan onuruna yaraşır bir geçim düzeyini sağlayabilmesi için yapması gereken günlük harcama tutarının yaklaşık 95 TL olduğu, bunun geçerli asgari ücretin 4,5 katına denk geldiği belirtilen açıklamada, asgari ücrete yapılan zammın üçte birinin yılın ilk ayındaki fiyat artışları sonucu çalışanların cebinden alındığı ifade edildi.

Konfederasyonun Ocak ayı için yaptığı 'açlık-yoksulluk sınırı' hesabına yer verilen açıklamaya göre, dört kişilik bir ailenin, sağlıklı ve dengeli beslenebilmesi için yapması gereken ve açlık sınırı olarak adlandırılan harcama tutarı yaklaşık 870 lira 37 kuruş olarak hesaplandı.

'İnsan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyi' için gerekli olan ve yoksulluk sınırı olarak adlandırılan tutar ise 2 bin 835 lira 8 kuruş olarak tespit edildi.

Ailenin sadece mutfak harcaması için gereken tutarın geçen yıla göre 58 lira 54 kuruş artış gösterdiği belirtilen açıklamada, toplam harcama tutarının ise son bir yılda 190 lira 70 kuruş arttığı kaydedildi.

Ankara'da yaşayan 4 kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarının bir önceki aya göre 0,30 oranında arttığı bildirilen açıklamada, yıllık ortalama artışın yüzde 11,68'i bulduğu ifade edildi.

Dar gelirli ailelerin elde ettiği gelirin, yeterli ve dengeli beslenme için gerekli harcamaları bile karşılayabilecek düzeyde olmadığı belirtilen açıklamada, gelir düzeyinin düşük ve yetersiz olmasının, dar gelirli kişi ve ailelerin sağlıksız ve dengesiz beslenmesine yol açtığına dikkat çekildi.

Etiketler : #Açlık   #sınırı   #870   #   #asgari   #ücret   #621   #TL!   
YORUMLAR
  • i.metin    28-01-2011 17:02

    bu ücret az deyince,bu ülkede bu ücrete çalışacak binlerce kişi var deniyor. selamlar

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN