Adalet ve özgürlük için 250. hafta

Kocaeli'de başlayan başörtüsü direnişinde 250. hafta geride bırakılırken, eylemler Sakarya, Ankara, Akyazı, Konya, Kütahya ve Afyon'da da gerçekleştirildi

01-02-2010


İslam ve Hayat

Herkesin konuşmaktan dahi bıktığı bir süreçte Başörtüsü Platformları, Müslümanları sistem önünde diz çöktürmek için uygulanan başörtüsü yasağına karşı direnemeye devam ediyor. Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından başlatılan "kesintisiz zulme karşı kesintisiz eylemlilik" sürecinde ise 250. hafta geride bırakıldı. Şu an 10 ilde belirli periyotlarda yapılan eylemlerde gündeme dair tavır alınıyor. Bu haftaki eylemlerde ortak vurgu ise Balyoz Darbe Planı'na ilişkin oldu. Başörtüsü Platformları, cuntacıları ve zulmü tel'in ederken, Orgeneral Başbuğ'a ise "Madem ordu 'Allah Allah' diyor, o halde başörtüsünü neden yasaklıyor? Eşi başörtülü subaylar neden YAŞ'ta ihraç ediliyor? Oğlu mecburi askerlik için alınan anneler yemin törenlerine başörtülü neden alınmıyor?" gibi sorular sorarken, geçmişte ezanın bile Türkçe okutulduğunu da hatırlattılar. Başörtüsü Platformları ayrıca Gazze'deki duruma da dikkat çekmeyi ihmal etmediler.

Protesto değil direniş var!

Sakarya'daki 229. eylemde Türkiye'nin bir darbe laboratuvarına çevrildiği ifade edilerek EMASYA protokolünün kaldırılması çağrısı yapıldı. Eylemde ayrıca Dubai’de şehit edilen Hamas komutanlarından Mahmud el Mahbub da gündeme getirildi.

Bu hafta Ankara'da 210., Akyazı'da 156., Konya'da 125., Kütahya'da 16. ve Afyon'da da 7. başörtüsüne özgürlük eylemi gerçekleştirildi.

Kocaeli'deki eylemde "Bizleri harekete geçiren çözümde yer almayanlar, problemin bir parçası olurlar anlayışıydı." mesajı verilirken, eylem bildirisinin başlığı ise "Protesto değil direniş var" şeklindeydi.

 

Etiketler : #Adalet   #ve   #özgürlük   #için   #250.   #hafta   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN