Afganistan'daki son bebek katili Fransa oldu

Yaşları 10 ile 15 arasında değişen 4 Afgan çocuk Fransız uçaklarının saldırısında hayatını kaybetti.

30-04-2010


Fransız ordusu 6 Nisanda Afgan ordusuyla düzenlediği ortak operasyon sırasında 'yanlışlıkla' 4 sivili öldürdüğünü kabul etti.

Fransa Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Christophe Prazuck, 4 sivilin operasyon sırasında atılan tanksavar Milan füzesi nedeniyle öldüğünü itiraf etti. Sözcü, yaşları 10 ile 15 arasında değişen dört Afgan çocuğun ağaçların altına gizlendiğini, bu nedenle 'görülemediğini' savundu. Fransız ordusu, bilgileri dahilinde ilk kez Fransız askerlerinin böyle bir olaya neden olduğunu belirtti.

NATO, Afganistan’ın doğusundaki Bedrau vadisi yakınında 6 Nisanda meydana gelen olayın sorumlularını tespit etmek amacıyla soruşturma başlatmıştı.

Öte yandan, Fransa Savunma Bakanı Herve Morin, Fransız ordusunun, Afganistan’da 4 sivilin ölümüne neden olmasından "derin üzüntü duyduğunu" söyledi, ancak askerlerin suçsuz olduğunu iddia etti.

France inter radyo kanalına konuşan Morin, "talihsiz bir uyum sorunu yüzünden kazanın gerçekleştiğini" savunarak, "Fransız askerlerinin suçlu olmadığını" söyledi.

Morin, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai’ye mektup yazarak üzüntülerini dile getirdiğini ve başsağlığı dilediğini söyledi.

BM’ye göre, Afganistan’da 2009 yılında NATO operasyonlarında 2400’den fazla sivil öldü.

Fransa, üç bin 750 askeri ile birlikte ABD, İngiltere ve Almanya'nın ardından işgale en güçlü desteği veren dördüncü ülke...

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Afganistan'daki   #son   #bebek   #katili   #Fransa   #oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN