Afganistan’da yine çocuklar öldürüldü

Afganistan’ın güneyindeki Zabil vilâyetinin Şahcoy kentinde NATO ve Afgan güçleriyle Taliban güçleri arasında çıkan çatışmada 4 çocuğun öldüğü bildirildi. Zabil Valisi Yardımcısı Muhammed Can Resulyar, çocukların iki ateş arasında kaldığını belirtti.

02-05-2012


Afganistan’ın güneyindeki Zabil vilayetinin Şahcoy kentinde NATO ve Afgan güçleriyle Taliban arasında dün çıkan çatışmada 4 çocuğun öldüğü bildirildi. El Arabiya’nın haberine göre Zabil Valisi Yardımcısı Muhammed Can Resulyar, çocukların iki ateş arasında kaldığını belirtti. Resulyar, çatışmada yaralanan çocuklar olduğunu da söyledi. Çatışmanın, Afgan ve NATO güçlerinin yerel liderlerle görüştüğü sırada başladığı kaydedildi.

Bu arada yüzlerce Afgan, çatışmada çocukların ölmesini protesto etti. 8 ila 12 yaşlarındaki çocukların cenazelerini taşıyan ve çocukların ölümünden NATO güçlerini sorumlu tutan protestocular, Kabil-Kandahar karayolunu kapatarak, ABD karşıtı sloganlar attı.

Öte yandan Afganistan’ın Laghman vilayetinin Kargayi ilçesine bağlı bir köyde NATO ve Afgan askerlerinin ortak düzenlediği operasyonda 2 kişi öldü. NATO’dan yapılan açıklamada, operasyon sırasında biri Taliban lideri olmak üzere 2 kişinin öldürüldüğü, çok sayıda muhalifin ise gözaltına alındığı bildirildi. Köylülerinden Abdülmalik Abdürrahimzai, askerlerin baskın yaptıkları evde masum kişileri öldürdüklerini söyledi. Operasyonda öldürülen kişilerin kuzenleri olduğunu belirten Abdurrahimzai, biri yerel konsey üyesi olan kuzenlerinin Taliban  olmadığını kaydetti.

(Kaynak: Yeni Asya)

Etiketler : #Afganistan’da   #yine   #çocuklar   #öldürüldü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN