Afrika'da felaketin daha büyüğü kapıda

BM Afrika'daki açlığın boyutuna dikkat çekmek için uyarıda bulundu: Daha en kötüsü olmadı. Küresel ve kütlesel yardım olmazsa yüzbinlerce kişi ölebilir. Acil olarak 1,3 milyar dolara ihtiyaç var.

12-08-2011


Afrika'da milyonlarca insanı etkileyen ve binlerce bebeğin yaşamını yitirmesine neden olan açlığın boyutu her geçen gün büyüyor. Birleşmiş Milletler (BM) Afrika Boynuzu'ndaki açlığa dikkat çekmek için bir durum değerlendirmesi yaptı. BM, Doğu Afrika'daki açlık krizinde daha en kötü durumla karşılaşılmadığını ve küresel çapta kitlesel bir müdahale olmaması durumunda, yüzbinlerce kişinin hemen açlık ve ölümle karşı karşıya kalacağı uyarısında bulundu. BM'nin acil yardım koordinatörü yardımcısı Catherine Bragg, uluslararası topluma hayatların kurtarılması için acil 1,3 milyar dolar yardım çağrısında bulundu.

HER GÜN ÖNEMLİ

Bragg, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşmada, "Her gün önemli" diyerek, şimdiye kadar on binlerce kişinin öldüğünü tahmin ettiklerini ve yüzbinlercesinin de hemen açlık ve ölüm tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Açlıktan daha fazla can kaybının önlenmesi için harekete geçilebileceğini ve ölümün eşiğindekilerin hayatlarının kurtarılabileceğini kaydeden Bragg, yeni yardımların dağıtılmaması durumunda gelecek dört ya da 6 hafta da kıtlık ve açlığın Somali'nin güneyindeki tüm bölgelere yayılacağını tahmin ettiklerini vurguladı.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Etiketler : #Afrika'da   #felaketin   #daha   #büyüğü   #kapıda   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN