Ağabeyi de Afganistan'da katliam yaptı

İşgalci ABD ordusunun Afganistan'ın doğusundaki Lağman eyaletinde gerçekleştirdiği saldırıda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 17 Afganlı hayatını kaybetti.

09-01-2009


İslam ve Hayat

Soykırım çetesi siyonist İsrail Gazze'de vahşet kusmayı sürdürürken ağabeyi ABD ise Afganistan'da yeni bir katliam daha gerçekleştirdi. İşgalci ABD ordusunun saldırısında kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 17 Afganlı hayatını kaybetti.

Dünya Bülteni haber sitesinde yer alan habere göre, Afganistan'ın işgal işbirlikçisi Devlet Başkanı Hamid Karzai, ABD liderliğindeki işgal güçlerinin Afganistan'ın doğusunda 17 Afganlıyı katletmesini kınadı.

Karzai, saldırıda kadın ve çocular da dahil 17 Afganlının öldüğünü açıkladı. Karzai, açıklamasında, "Afgan hükümeti bu tür olaylara hemen son verilmesini istediğini defalarca bildirmiştir" dedi. ABD ordusu ise saldırıda sivil kaybı olmadığında ısrar ediyor.

ABD ordusu, Lağman eyaletinin Alişing bölgesinde bomba imal eden bir hücreyi hedef aldığını iddia ettiği saldırıda biri silahlı kadın 32 Taliban savaşçısının öldüğünü öne sürmüştü.

İşgal ordusu, 75 kişinin bir tesiste kıstırıldığını ve sivil can kayıplarına yol açılmaması için hava saldırısı gerçekleştirilmediğini, hafif silahlarla açılan ateş sonucu 32 Taliban savaşçısının öldürüldüğünü iddia etmişti.

Etiketler : #Ağabeyi   #de   #Afganistan'da   #katliam   #yaptı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN