Ahmedinejad'dan müthiş nükleer yorumu

Ahmedinejad, Amerikan NBC haber kanalına verdiği mülakatta, nükleer silahlara sahip olmanın savaş kazanmaya yetmediğini belirterek miladi 2006 yılında Hizbullah karşısında ağır bir yenilgi yaşayan siyonist rejimi örnek gösterdi.

29-07-2008


İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Amerikan NBC haber kanalına verdiği mülakatta, nükleer silahlara sahip olmanın savaş kazanmaya yetmediğini belirterek miladi 2006 yılında Hizbullah karşısında ağır bir yenilgi yaşayan siyonist rejimi örnek gösterdi. Ahmedinejad şöyle konuştu:

''Nükleer silah elde etme düşüncemiz yok, buna inanmıyoruz da. Siyasi ilişkilere bir etkisinin olmadığı düşüncesindeyiz. Siyonist İsrail rejiminin yüzlerce nükleer başlığı var. Peki, nükleer silahlara sahip olmak İsrail'i, 33 Gün Savaşında muzaffer kılabildi mi? Nükleer silahlar, SSCB'nin dağılmasını önleyebildi mi, ABD'nin Irak ve Afganistan'da zafer elde etmesini sağlayabildi mi?''

''Atom bombası 20. yüzyıla ait''

Bazı dünya güçlerinin nükleer enerjiyi, atom bombasına dönüştürerek insanlığa karşı kullandığını belirten Ahmedinejad, ''Atom bombası 20. yüzyıla ait ve biz yeni bir asırda yaşıyoruz. Gerçekte nükleer enerji, çok yararlı ve temiz bir enerji kaynağıdır. Bütün ülkeler, nükleer enerjiden istifade etmeli'' ifadesini kullandı. (İslam ve Hayat / Habervaktim)

Etiketler : #Ahmedinejad'dan   #müthiş   #nükleer   #yorumu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN