Ailelerden, Şırnak Valiliği önünde Roboski açıklaması

Şırnak'ın Uludere ilçesinde 28 Aralık 2011 tarihinde TSK'nın hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden 34 köylünün aileleri, Şırnak Valiliği önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı.

24-02-2012


28 Aralık 2011 tarihinde TSK'nın hava saldırısı sonucu hayatını kaybeden 34 vatandaşın aileleri Şırnak Valiliği önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını Kitle adına okuyan Velat Encü, 28 Aralık 2011 tarihinde Roboski'de TSK'a ait savaş uçaklarının sınır ticareti yapan çoğunluğu çocuk olan grup üzerine yaklaşık bir saat boyunca bombalar yağdırarak 34 sivil canı katlettiğini belirterek "Akıl ve vicdana sahip olan her kişi bu katliamın planlı ve bilinçli bir şekilde yapıldığını görmektedir. Biz aileler olarakta bunun açık bir şekilde insanlık suçu olarak görmekteyiz" dedi.

Roboski katliamının üstünün kapatılmaya çalışıldığını ifade eden Encü, "Senaryolar peşinde olan AKP hükümeti katliamın üzerinden yaklaşık 2 ay geçmesine rağmen tek bir kişinin dahi görevden alınamaması ve tutuklanmamasıyla bu katliamın üzerini örtmeye çalıştığını açıkça görmekteyiz."İfadelerini kulandı.

Encü açıklamalarını şöyle sürdürdü:"Bizzat Başbakan ve hükümet sözcüleri basın önüne çıkarak, geçmişte yaşanmış bir olayı gösterip bu katliamı meşru göstermiş ve yeni katliamlara yol açabilecek tutum içerisinde olmuştur. Bu da yetmezmiş gibi Genelkurmay'ın tebrik ederek ailelerin adalet taleplerini zedelemiştir. Ve biz aileler olarak buradan Başbakan'a sesleniyoruz. Bu adaletsizliğe, hukuksuzluğa derhal son verin. Faillerin adalet önünde cezalandırılmasını sağlayın.

Herkes bunu bilsin ki biz aileler, bize dayatılan adaletsizliğe ve hükümsüzlüğe karşı sonuna kadar direneceğiz. Bu katliamın failleri cezalandırılana kadar her türlü yasal yollara başvuracağız.

Bu katliamın sonunda gelişen olaylarda hayatını kaybeden insanların yakınlarının tutuklayarak vicdanları zedelenmeye devam etmişler. Hak, hukuk, demokrasi ve adaletten bahsedenler bu adaletsizliğe ne zaman son verecekler. Aynı ailelerin çocuklarını haksız ve hukuksuz yere katledilme yetmiyormuş gibi sağ kalanları da ceza evinde tutuyorsunuz. Bu yapılanlar hangi kanun kitabında yazar, hangi vicdana sığar siz söyleyin. Hepimizin de bildiği üzere Faruk Encu'nun basına yansıyan mektupta yakınlarının katledilmesi üzüntüsü ve acısı içerisinde olup kendisine ve arkadaşlarına yapılan adaletsizliğe karşı intihar etmek istediğini açık bir şekilde ifade etmiştir.

(Haber Emcet Yalçın - İLKHA) 

Etiketler : #Ailelerden   #   #Şırnak   #Valiliği   #önünde   #Roboski   #açıklaması   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN