AKP'li başkandan dev 'Meryem Ana' heykeli

Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Zeynel Bakıcı, ilçeye turist sayısını arttırmak için ilçeye dev bir 'Meryem Ana' heykeli dikeceklerini söyledi.

22-02-2016


Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Zeynel Bakıcı, ilçeye ABD'deki Özgürlük Anıtı ve Brezilya'daki Hz. İsa heykeli gibi bir heykel dikeceklerini açıkladı.

Kuşadası-Efes Kongre Merkezi'nde Platform Fuarcılık tarafından düzenlenen Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttech) kapsamındaki Turizm Konferansı'nda "Ege Turizminin Pazarlanması ve Tanıtımı" değerlendirildi.

Konferansta konuşan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, ilçeye dev bir Meryem Ana Heykeli yapılması için de kolları sıvadıklarını söyledi. Bakıcı "Bu örneği de Amerika'daki Özgürlük Anıtı veya Rio de Janeiro'daki Cristo Redentor (Kurtarıcı İsa) heykeli gibi görkemli olacak. Bunun için de birkaç yatırımcıyla görüşmelerimiz sürüyor. Heykel için yer tespit çalışmaları da aynı şekilde devam etmekle birlikte Bülbül Dağı etekleri ağır basıyor. Heykelin yapısı, görünümü, ulaşımı gibi konularda uzmanların da görüşlerini alıyoruz" diye konuştu.

Bakıcı, ilçeye gelen turist sayısının artması gerektiğini belirterek "Selçuk'ta Meryem Ana olmasına karşın yılda 2.5 milyon kişi ziyaret ediyor. Oysa Portekiz'in Fatima kasabasında sadece Meryem Ana'nın yaşadığı rivayetine karşın 5 milyon kişi ziyaret ediyor. Tanıtım ve pazarlamaya önem vermeliyiz. Bu açıdan inanç turizmi büyük bir önem taşıyor" ifadelerini kaydetti.

Etiketler : #AKP'li   #başkandan   #dev   #'Meryem   #Ana'   #heykeli   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN