Alçak ABD'nin suikasti, barış umudunu bitirdi

Pakistan'da Taliban liderinin ABD saldırısı sonucu katledilmesii üzerine hem Taliban hem de Pakistan yönetimi müzakereleri askıya aldı.

16-11-2013


Navaz Şerif Pakistan seçimlerini kazandığında halkın hükümetin Pakistan Taliban hareketi ile barış sağlaması yolundaki beklentileri arttı.

Navaz Şerif barış sürecini başlatmak üzere Afganistan Talibanı üzerinde etkili İslam Ulema Cemaati lideri Mevlana Fazlurrahman gibi şahsiyetleri devreye soktu.

Ülkede bu yönde olumlu bir atmosfer de oluştu.

Barış görüşmeleri başlamak üzere idi ki, yıllardır ülkenin başına bela kesilen ABD insansız uçak saldırılarının sonuncusunda Pakistan Taliban Hareketi lideri Hekimullah Mehsud refakatindeki beş kişi ile birlikte katledildi.

Afganistan lideri Karzai bile bu "yargısız infaz" halkalarının sonuncusunun zamanlamasını eleştirdi.

ABD bu saldırı ile Pakistan, Pakistan Başbakanı, Nobel ödüllü Malale Yusufzey ve uluslar arası insan hakları örgütlerinin bu saldırıların durdurulması için yaptıkları çağrıları dinlemediğini gösterdi. Bu saldırılar gelecekte de devam edecek.

Ancak saldırının asıl zararı Pakistan istikrarına yönelik oldu: Önce Pakistan Taliban Hareketi artık barış görüşmelerine girmeyeceğini ilan etti.

Ardından da, bugün,  Pakistan İçişleri bakanı ABD'nin Pakistan Taliban liderinin hayatına mal olan insansız uçak saldırısının barış sürecini "sabote" ettiğini açıkça dillendirdi ve barış görüşmelerini rafa kaldırdıklarını açıkladı.

Pakistan İçişleri Bakanı Amerika'nın insansız uçak saldırıları durmadıkça da kabile bölgesinde yuvalanan Taliban militanları ile diyalogun bir netice vermeyeceğini söylüyor.

Barış sürecinin akamete uğraması önümüzdeki günlerde Pakistan'ı istikrarsızlaştırma faaliyetlerinin hız kazanacağı manasına geliyor.

Pakistan'da diyalog ve barış sürecini hedef alan ABD insansız uçak saldırısı ilk meyvesini vermiş bulunuyor.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Alçak   #ABD'nin   #suikasti   #   #barış   #umudunu   #bitirdi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN