Alçak siyonistler yine çocukları vurdu: 20 ölü

Henüz beş aylık olan Muhammed Ber'i, işgalci siyonistlerin saldırısı sonucu henüz hayatının başında şehid oldu

28-02-2008


İşgalci siyonist savaş uçaklarının Gazze'nin Beyt Hanun ve Cebaliye bölgelerine düzenlediği saldırılarda 4'ü çocuk 20 Filistinli hayatını kaybetti.

Siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye düzenledikleri saldırılarda 20 Filistinli şehid oldu, onlarca kişi de yaralandı. Saldırılarda biri bebek 4 çocuğun öldüğü vurgulandı. Beyt Lahya ve Cebaliye'ye yönelik füze saldırılarında, 6'sı çocuk 17 kişi de yaralandı. Görgü tanıkları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'da, Hazendar petrol istasyonunun yakınına atılan füzenin, çocukların oyun oynadığı yerin yakınına isabet ettiğini söyledi.

Gazze kentinin doğusuna 3 füze saldırısı daha düzenlenirken, füzeler, burada daha önce vurulan İçişleri Bakanlığı'nın başka bir binasını hedef aldı. Gazze kent merkezinde, El Rimal bölgesindeki 4 katlı İçişleri Bakanlığı binasının 2 katı, füze saldırısıyla yerle bir olmuştu. Gazze'deki yerel kaynaklar, binanın boş olduğunu bildirdiler.

Ancak, bina çevresindeki evlerden birinde yaralanan 5 aylık Muhammed El-Boray adlı bir bebeğin, kaldırıldığı hastanede öldüğü bildirildi. Bakanlık binasına yapılan saldırı sırasında çok sayıda sivilin de yaralandığı öğrenildi. Bu saldırıların hemen ardından işgalci uçakları, Gazze kentinin doğusuna 3 füze saldırısı daha düzenledi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bu kez Darac bölgesinde yine İçişleri Bakanlığı'na ait bir başka bina vuruldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı Acil Servis ve Ambulans Hizmetleri Müdürü Muaviye Hasaneyn, ölü ve yaralıların, Gazze'deki Şifa ve Beyt Lahya'daki Kemal Edwan Hastanelerine kaldırıldıklarını, füzenin vurduğu alandan toplanan çocuklardan birinin cesedinin de başsız olarak hastaneye getirildiğini bildirdi.

Hasaneyn, yaralı çocuklardan 5'inin durumunun ağır olduğunu ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olduklarını, çocuklardan birinin yaşamından ise umut kesildiğini aktardı.

Bugün sabahın erken saatlerinden itibaren siyonist işgal uçaklarının Gazze Şeridi'ndeki hedeflere düzenlediği füze saldırılarında, 1 İslami Cihad üyesiı ile Hamas'ın İzzeddin El Kassam Tugayları üyelerinden 5'i ölmüştü. Siyonistlerin topçu ateşi sonucu da bölgedeki bir portakal bahçesinde bulunan 2 Filistinli yaşamını yitirmişti. Portakal bahçesinde ölenlerden birinin, bahçenin 27 yaşındaki bekçisi Minvir Ebu Mendil olduğu belirlenirken, diğer cesedin paramparça olması nedeniyle kimliği belirlenemedi.

Son olaylarla birlikte, işgalci siyonistlerin saldırılarında bugün 3'ü çocuk, toplam 15 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. (Filistin Haber)

Etiketler : #Alçak   #siyonistler   #yine   #çocukları   #vurdu:   #20   #ölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN