Alın size "Dinlerarası Diyalog"

Siyonist işgal rejiminin eli kanlı lideri Şimon Peres, üç bakan ve 60 kişilik heyetle gittiği Bakü'de yarın düzenlenecek olan Dinlerarası Diyalog Konferansı'na katılıp bir konuşma yapacak.

29-06-2009


Siyonist işgal rejiminin eli kanlı lideri Şimon Peres, üç bakan ve 60 kişilik heyetle gittiği Bakü'de Salı günü düzenlenecek olan Dinlerarası Diyalog Konferansı'na katılıp bir konuşma yapacak.

İsrail'in sesi radyosunun haberine göre İslam ve Arap ülkelerinden çok sayıda katılımcının da bulunacağı konferansta, Katar emiri Şeyh Hamd bin Halife de hazır bulunacak.

Peres, Aralık 2008'de Suudi Arabistan ve BM tarafından Washington'da organize edilen Dinler Arası Diyalog konferansına da katılmıştı.

Peres'in Dinlerarası Diyalog konferansında konuşturulması, İslam dünyası tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Bakü'de protesto

İsrail Cumhurbaşkanı Shimon Peres bugün Bakü'ye giderken Azerbaycan halkı ayağa kalktı.

Peres'in bugün Azerbaycan'a gitmesine şiddetli tepki gösteren Azerbaycanlılarda öfke patlaması yaşanıyor.

Azerbaycan'ın Nardaran bölgesinde dağıtılan bir bildiride "siyonist İsrail rejmi cumhurbaşkanının ziyaretine şiddetle karşı olduğumuzu, peres'in Bakü'ya davet edilmesini proteto ettiğimizi, Azerbaycna yönetiminin bu ziyareti ksinlikle iptal etmesi gerektiğini bildiriyoruz. İsrail Cumhurbaşkanı'nın Bakü'ye yapacağı bu ziyaret bir İslam ülkesi olarak Azerbaycan'ın imajını çok kötü bir şekilde bozacak ve İslam dünyasını ağır bir şekilde rencide edecektir. İsrail rejimi ile kurulan ilişkiler, müslümanlara karşı yapılmış bir düşmanlık olarak, İslam dünyasının bir parçası olan Azerbaycan'a zarar verecektir. Azerbaycan yönetiminden İslam'a saygının bir işareti olarak bu ziyaretin gerçekleşmesini önlemesini istiyoruz" denildi.

İsrail elçiliği önünde protesto gösterisi

Bu arada, İsra Haber Bakü temsilcisi Orhan Fikretov, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu kalabalık bir grubun, İsrail Büyükelçiliği önünde toplanarak protesto gösterisi yaptığını ve polisin gösterilecilere müdahele ederek çoğunu gözaltına aldığını bildirdi.

(Kaynak: İsra Haber)

Etiketler : #Alın   #size   #Dinlerarası   #Diyalog   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN