ALLAH'IN NEBİSİ'NE İTAATSİZLİK BÜYÜK GÜNAHTIR

İlyas METİN

18-01-2018 07:33


Allah'ın Nebi'sine itaatsizlik büyük günahtır.

Neden mi?

"Ey iman edenler, Allah’a itaat edin, rasul’e itaat edin ve sizden olan emir sahiplerine de..." Nisa 59

Bizim seçip getirdiğimiz ulu-l emr'e (Allah'ın emriyle hükmeden adil yöneticiye) itaat etmemiz farz iken, Allah'ın seçtiğine mi itaat etmeyeceğiz!

Uhud savaşında sahabilerden, okçular tepesindeki mevzilerini terk edip Nebi'nin (a.s.) emrine itaatsizlik yapanlar olmuş ve bu da savaşın kaybedilmesine sebep olmuştu. Bu itaatsizlikleri ile günaha girmişlerdir ki, Allah, günahlarını bağışladığını bildirmiştir. (Al-i İmran 152-155) 

Madem Nebi'ye itaat yok(!) neden bu sahabiler Nebi'ye itaatsizlikten günahkar olmuşlardır!? Ve neden Nebi'nin, Tebuk seferi çağrısına mazeretsiz çıkmayan üç sahabe tevbeleri kabul edilene kadar tecrit edilip, selamdan bile mahrum bırakılmışlardır!? 

"Nebi Müminler için kendi canlarından daha evladır." Ahzab 6

Kendi canından daha değerli olana "itaat edilmez" demek bir garabet değil midir!? 

"Âlemlere rahmet olarak gönderilen" ve "yüce bir ahlak üzere" olan "Nebi'ye itaat etmek vardır" demekle bir günah işlemiş olacaksam bu "günahı" seve seve çekmeye razıyım.

Allah rızası için uyanık olalım ve Peygambersiz bir din projesine hizmet etmeyelim, tepkisiz kalmayalım. Ağlanacak halimize suskun da kalmayalım.

 Nebi-Resullere iman, imanın esaslarındandır.

"Resul'e itaat vardır, Nebi'ye itaat yoktur" gibi bir ayrım yapılamaz.

İman edilene itaat de imanın esaslarındandır.

Nebi'ye itaatsizlik (Allah korusun) Allah'tan aldığı vahye de itaatsizlik olur.

Hariciler; "Hüküm ancak Allahındır" diyerek Hz Ali'nin hilafetini tanımayıp İslam'ın yiğit evladı Ali'yi de kâfir (!) ilan etmişlerdi. 

Günümüzde de bazı dar görüşlüler "tek kaynak Kur'an'dır" diyerek Hariciler gibi bir yanlışa düşmektedirler.

"Tek kaynak Kur'an" demek, Resulullahın rehberliğini-örnerkliğini dışlamaktır.

Kur'an, TEK KAYNAK değil TEMEL KAYNAKTIR. Şunu da vurgulamak gerekir ki, zanna yer olmayan akidede Kur'an tek kaynaktır.

Resulullah bizler için "Usvetun hasenedir."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR
  • ilyas metin   11-08-2018 15:30

    Ebu Enes bey Ben bir prejeye karşı doğru tasavvuru ortaya koydum. Beşer Muhammedle Allahın seçtiği Muhammedi aynı okumuyorum. Kurani deliller ortaya koydum siz onları görmezden gelmiş olmalısınız. Esas olan toplumu sapıtmak isteyenlere karşı tepkici savunmacı bir yazımdır. katılıp katılmamak size kalmış

  • Ebu Enes   10-08-2018 07:40

    Başlıkta Nebi demişsiniz makalenizde Resul geçen ayeti kullanmışsınız.Siz nebi ve resul arasında ki farkı Kur'an'a göre nasıl ayırt ediyorsunuz.???selam ile

  • Ebu Enes   10-08-2018 07:37

    Beyfendi yazınızı okudum.Soru/yorum??? Aklıma direkt Mücadele süresi geldi.Nebi'ye muhalefet eden hatta Nebi ile mücadele edip Nebinin düşüncesine karşı çıkan( belki de susmasına karşı çıkan) bununla da yetinmeyip, Nebi'yi Allah'a cc şikayet eden ve şikayetinden sonra da istediğini alan kadın Nebi'ye itaatsizlik etmiş ve sizin tabirinizle büyük günah mı işlemiştir.Veya Allah cc bu mücadeleyi işittiği ve cevap verdiği halde sizin ile aynı düşünce de değil midir? Eğer Allah sizinle aynı düşüncede ise siz bu makaleyi neden yazdınız? Size öğretilen dini öğretiyi neden sorgulamadan insanlara yazarak anlatmaya çalışıyorsunuz ? din size görev mi verdi? günahı haramı helali sizin gibi anlayışa sahip olmayanlar nereden öğrenmesi gerekir? selam ile....

  • ilyas Metin   20-01-2018 16:01

    Zeki Bayraktarın kitabını okudum oradaki görüşünü tekzip amaçlı yazdım zaten

  • Huseyi̇n Şaşmaz*uzun   18-01-2018 13:48

    BAKIŞ AÇISINI DEĞİŞTİRMEK İÇİN. Kaidelerden başlamak gerekir.EŞYA BAZ,ÖLÇÜ ALINDIĞINDA. Asıl olan. vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir. https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=390976148020459&id=100013242319421&pnref=story https://www.facebook.com/yeryuzuiyilikhareketi/videos/1969087813348484/ Çelişki. http://islamvehayat.com/allah-in-nebisi-ne-itaatsizlik-buyuk-gunahtir-_m1823.html

Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN