Annan planına rağmen 20 kişiyi daha katletti

BM ve Arap birliği Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'ın planına rağmen Suriye'nin çeşitli kentlerinde açılan ateşte ölenlerin sayısının 20'yi aşttığı bildirildi.

13-04-2012


Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin iç kesimlerinde yer alan ve düzenlenen operasyonlarda en fazla can kayıplarının yaşandığı Humus kentinde bugün güvenlik güçlerince açılan ateşte biri kadın, biri çocuk 10 kişinin hayatını kaybettiğini, kent merkezinde hala tank ve askeri birliklerin olduğunu belirtti.

 
Kuzeydeki İdlib kentinde ve Şam'ın banliyölerinde 4'er kişinin güvenlik güçlerince açılan ateşte yaşamlarını kaybettiğini ifade eden örgüt, Hama ve Halep'in çevre kentlerindeki çatışmalarda ise birer kişinin öldüğünü, askeri birliklerin şehirlerden ayrılmadıklarını aktardı.
 
Bu arada, güvenlik güçlerinin birçok kentte tutuklamalar gerçekleştirdiğini, şehirlerin giriş çıkışlarının yanı sıra merkezlerdeki kontrol noktalarının kaldırılmadığını dile getiren yerel aktivistler, Şam'ın bazı semtlerinde çıkan gösterilere güvenlik güçlerinin müdahale etmesi sonucunda çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.
 
Deyr Ez Zor, Hama ve Humus'taki gösterilerde güvenlik güçlerinin ateş açması sonucu onlarca kişinin yaralandığını ve bazılarının durumunun ciddi olduğunu belirten aktivistler, Halep'in Etareb ilçesinde askerlerin kentte hareket eden her şeye ateş açtığını vurguladı.
 
Aktivistler, Humus'un birçok semtinde ağır silahlarla açılan ateşte bir kameramanının öldüğünü ve onlarca evin kullanılmaz hale geldiğini kaydetti.
 
(Kaynak: AA)

Etiketler : #Annan   #planına   #rağmen   #20   #kişiyi   #daha   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN