Antep’te başörtülü öğrenci darp edildi

Gaziantep’in Şahinbey ilçesinde bir ortaokulda başörtülü olduğu gerekçesiyle okul müdürü tarafından tecrit, tehdit ve hakarete maruz kalan 8. sınıf öğrencisi Sedanur Ağsu’nun son olarak okul müdürünün talimatıyla bazı öğrenciler tarafından dövüldüğü iddia edildi.

10-10-2012


Yaşları 13-14 arasında değişen bir grup erkek öğrencinin sözlü ve fiili saldırısına maruz kaldığını belirten Sedanur Ağsu annesine haber verdi. Öğrenci velisi Nurgül Ağsu’nun çağrısıyla olay gerine gelen asayiş polis ekipleri, okul müdürünün talimatıyla şiddete maruz kalan Sedanur Ağsu’yu hastaneye götürerek darp raporu aldı.

Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi’nden alınan raporda Sedanur’un boynunda darp izine rastlandı.

Hastane işlerinden sonra çocuk şube müdürlüğüne götürülen Sedanur, kendisini döven öğrenciler ve müdür hakkında şikâyetçi oldu.

STK’lar Görgü Tanıklarından Bilgi Aldı

İLKHA muhabiri Şefik Mert’in geçtiği habere göre basın mensuplarıyla birlikte olay yerine gelerek görgü tanıklarından bilgi alan Mazlum-Der Gaziantep şube başkanı Abdurrahim Çelik ile İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu sözcüsü Mehmet Faik Doğan, yaşananlara tepki göstererek, olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Mazlum-der’den Milli Eğitim Bakanı’na çağrı 

Çocuğa uygulanan bu şiddeti kınadıklarını ifade eden Mazlum-Der şube başkanı Abdurrahim Çelik, “İdeoloji kokan bu Davranışı kınıyor, yaşanan zulümlerin son bulması için Milli Eğitim Bakanını ve İl Milli Eğitim Müdürünü harekete geçmeye davet ediyorum” dedi.

Çelik, “12 Eylül darbecileri, 28 Şubatçılar için soruşturma başlatılırken, birilerinin başörtü zulmünü sürdürme çabası içinde olması kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı.

Bu topraklar üzerinde yaşayanların yüzde 99`nun Müslüman olduğunun sürekli dile getirildiğini belirten Çelik, “Ancak inançları gereği kız çocukların başörtüleriyle okullara gitmesine müsaade edilmiyor. Okullarına giden kız çocukları okul idarecileri tarafından çocuk yaşlarına bakılmadan yaka paça okuldan uzaklaştırılıyor. Hiçbir kurumun idaresi başörtülü kız çocuğunu ikinci sınıf vatandaş muamelesine tabi tutamaz. İnsanların dini inançlarının gereklerini günlük yaşamlarında icra etmeleri bir başkasının inisiyatifinde değildir.

Ulus devletin bütün kurumlarıyla çocuklarımızdan, örtümüzden, haklarımızdan, inançlarımızdan ellerini çekmesi gerektiğini ve başörtüsüne her alanda sınırsız özgürlük talebimizi tekrar ederiz” diye konuştu.

İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu Sözcüsü Faik Doğan ise sonuna kadar bu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

(Kaynak: İLKHA)

Etiketler : #Antep’te   #başörtülü   #öğrenci   #darp   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN