
"cevap" Arama Sonuçları

Geleneksel İslam anlayışı kandil bakımından oldukça zengin. Mirac da bunlardan biri. Ama acaba mirac nedir, mirac diye bir hadise vuku bulmuş mudur? İman edilmesi gereken bir hakikat midir, yoksa uydurma bir hikâye midir? Bu sorulara cevap bulmak gerekir.

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV’ın Alternatif Eğitim konferansları, S.Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celaleddin Vatandaş‘ın “Türkiye’nin Batılılaşma Süreci ve Medeniyet Tasavvuru“ başlıklı sunumu ile devam etti. Vatandaş konuşmasında, medeniyet kavramının asıl anlamı ve batılı anlayıştaki Osmanlı aydınları tarafından dönüştürülerek sivilizasyon kavramına indirgenmesinin üzerinde durduktan sonra medeniyet kavramın tarihi geçmişi ve mevcut hali ile ne anlam ifade ettiğine değindi. Dünyadaki zulüm ve paylaşım savaşlarının altında İslamî medeniyet perspektifinin eksikliğine değinen konuşmacı, batı zihniyetli Osmanlı aydınlarının bu kavramı dejenere ettiğine değinerek kendi kavram ve değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini ifade etti. İslam’ın şehirli ve medenî bir din olduğuna işaret eden konuşmacı, kendi öz değerlerimize, vahye sıkıca yapışarak batının ikiyüzlü ve sömürgen etkisinden uzak kalınabileceğini, Türkiye’nin batılılaşma serüveninin sekülerleşme yolu olduğunun altını da çizdi. Konferans, soru-cevaptan sonra İLKAV’ın geleneksel çay ve simit ikramı ile son buldu. Konuşmanın videosu aşağıda sunulmuştur.

Kur’an mealleri hangi işlevi görüyor? Kur’an meali okuyucusu nelere dikkat etmeli? Kur’an ve anlamı üzerine yaptığı çalışmalarıyla tanıdığımız Şükrü Hüseyinoğlu, Fatih Pala'nın sorularını cevaplandırdı.

Devletin resmi kumar oyunu Piyango ile ilgili Süleyman Ateş'in yaptığı gayri ilmi yoruma Şükrü Hüseyinoğlu tarafından Kur'ani çerçevede verilen cevabın videosu:

Geçtiğimiz Cumartesi akşamı, Venhar Kur'an Evi'nin konuşmacısı Mehmed Durmuş idi. Durmuş, Tağut kavramı ile ilgili Kur'an'da geçen ayetleri irdeledi ve çok önemli hatırlatmalarda bulundu. Tuğyan ve azgınlık kavramının üzerinde duran Durmuş, günümüzde Rabb'lik taslayanlara vahiyden cevaplar bulunduğunu ve Tağutluğun çok çeşitlerinin olduğunu dile getirdi.

Bu çağda kadına dediler ki; sen güçlüsün, özgürsün, tek çocuklu olmalısın, eşine cevap verirsen, ezilmezsin. Ama gerçek amaç neydi?

'Modernliğe itiraz hayat tarzında başlamalıdır. Siz alternatif bir hayat tarzı sunarsanız o hayat tarzının öngördüğü iktisadı, eğitimi, teknolojiyi ya da ilişikleri üretebilirsiniz. Bugün bizde olduğu gibi iktisadî olan sizin hayat tarzınızı belirlememelidir. Tam tersine iktisadî olanı sizin hayat tarzınızın belirlemesi gerekir.' Abdurrahman Arslan, 'Modern Dünyada Müslümanlar' kitabı etrafında Safa Dallı'nın sorularını cevapladı.

Uzun yıllardır halkı Müslüman olan ülkelerde Ramazan ayının son Cuması Dünya Kudüs Günü olarak çeşitli etkinliklere sahne olmaktadır. Bu bağlamda İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı-İLKAV’da Ramazan ayının son Cumasında Hamas’ın Yemen Temsilcisi Abdulmuti Zakkot konuşmacı oldu. Tercümanlığını yine Filistinli bir doktor olan Mahmut Arkavî yaptı. Vakıf yöneticilerinden Yıldırım Ak’ın sorularını cevaplayan Hamas temsilcisi, Filistin, Yemen ve Suriye meseleleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Hamas’ın bu fitne ortamındaki pozisyonunu ve Gazze’deki son durumları ele aldı. Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’e dikkat çeken konuşmacı, ümmetin Mescid-i Aksa farkındalığını unutmaması gereği üzerinde durdu. Bu coğrafya üzerindeki sorunların ancak kendi halkları arasında Müslümanca çözülebileceğini, akan kanın kardeş kanı olduğunu ve bu karmaşadan en çok Siyonist rejimin istifade ettiğini ifade etti.

Hamas'ın basın sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri, Radyo Denge’de Osman Yıldız'ın hazırlayıp sunduğu Gündem Özel’e konuk oldu. Programda Dr. Sami Ebu Zuhri ile Hamas'ın açıklamış olduğu yeni siyaset belgesini konuşuldu. 67 sınırları, demokratik kulvara doğru yönelim mi var? Türkiye’nin Mavi Marmara anlaşması sonrası Gazze’de beklentileriniz karşılandı mı? Abluka kalktı mı? bağlamında bazı sorulara cevap arandı.

Siyonist işgal basını, ilginç bir iddia ortaya attı. Buna göre, siyonist Başbakanı Netanyahu ile muhalefet lideri Herzog'un Nisan 2016'da Mısır'da Sisi ile gizli bir görüşme gerçekleştirdiği ifade ediliyor. Herzog'un konuyla ilgili soruları "Yorum yapamam" şeklinde cevaplaması iddianın doğruluğunu gösteriyor.

İşgalci siyonistlerin hunharca katlettiği 10 Müslüman için pazarlık masasında varılan anlaşmayla siyonistlerin ödediği 20 milyon dolarlık tazminatı, Maliye Bakanlığı'nın "tehlikeyi bilerek Gazze'ye gitmek" ve "haksız zenginleşme" olarak değerlendirip şehid ailelerine vermemesinin ardından Maliye Bakanlığı'ndan ilginç bir açıklama geldi. Bakanlık, "Kamuoyuna intikal eden savunmaya ilişkin cevap ve açıklamaların hukuki bir mülahaza amacı güdülerek hazırlandığı ancak maksadını aşan ve yanlış anlamaya mahal verebilecek bir sonucu da istemeden doğurduğu anlaşılmaktadır." dedi.

Ramazan kimdir dedim, bir cevap bekledim yüreğimden bakın ne sözler dökülüverdi şu aciz kalemimden

Halka OPTİMAR araştırma şirketi tarafından "Türkiye'nin İsrail politikasını nasıl buluyorsunuz?" sorusu yöneltildi. Cevaplar şu şekilde: %49,1 olumsuz, %32,4 olumlu, %18,5 cevap yok/fikri yok.

İLKAV Alternatif Eğitim konferansları Ahmet Turgut Ulucak’ın ‘Türkiye ‘de İslami Hareketlerin Son Çeyrek Asrının Tahlili ’ başlıklı sunumu ile devam etti. Ulucak konuşmasında tevhidi ilkeleri önemseyen Müslümanların aralarında istişare, diyalog, uzlaşma ve birliktelik çabaları içerisinde olmaları gerektiğini, cemaatleşmenin önemi , zaafları, sürdürebilme şartları ve ümmet bilinci konularına temas etti.Türkiye'deki İslami hareketleri de gündeme alan konuşmacı, Müslümanların bir birleri ile bunyanun mersus (kurşun gibi kenetlenmiş) dışında bir alternatifleri bulunmadığını vurguladı. Konferans soru cevaptan sonra çay ve simit ikramı ile son buldu. Konuşmanın video kaydını paylaşıyoruz:

Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin Anayasa değişikliği ile ilgili tartışmalar konusundaki sorularını cevaplarken, "İlk dört maddenin değiştirilmesini teklif etmedik, edenlerle de işimiz olmaz" diye konuştu.

''Mahalle, kırk haneden oluşur. Kırk kapı komşu birbirine kefildir. Avarız akçası da bu kefaletin senedidir. Bir şehir, mahallelerden oluşur. Şehir inşa edemezsek medeniyet de inşa edemeyiz.'' Lütfi Bergen, 'Şehir Sünnettir' kitabı etrafında Yağız Gönüler'in sorularını cevapladı.

Mehmet Pamak Radyo Denge´de her Cumartesi ve tekrarıyla Pazar günü “Kur´an´ı Hakkıyla Okumak” programıyla sizlerle birlikte oluyor. Programa internetten bağlanan Mehmet Pamak, program sunucusu Osman Yıldız’ın sorularını cevaplıyor.

İki bölüm halinde yayınlanacak olan röportajın 1. bölümünde; İki milyonu aşkın Suriyeli Mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye bu konuyla ilgili olarak hangi adımları atmalı? Mültecilere yönelik kanun dışı hangi ihlaller yapılıyor? Mülteci kampları yeterli mi, arttırılmalı mı? Uluslararası Kod Sistemi nedir? Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Uğur Yıldırım’la bu sorulara cevap aradık.
Makaleler
Hava Durumu