Arınç böyle buyurdu: Kur'an kursu değil okul yaptırın

Cami ve Kur'an kursu yapmayı düşünen hayırseverlere seslenen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, artık Türkiye'nin eğitim kurumlarına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

25-09-2013


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uludağ Üniversitesi'nde (UÜ) dekanlık binasının açılışına katıldı.

Burada, iş adamı Hasan Öztimur'a 'fahri doktora' unvanı veren Arınç, Öztimur'un mükemmel bir fakülte ve dekanlık binası yaptırarak üniversiteye bağışladığını söyledi.

Eğitime katkının, geleceğe, gençlere katkı, ülkeye yapılacak en büyük, en hayırlı işler olduğunu vurgulayan Arınç, geçmişte 'hayırseverlik', 'Allah rızası' denildiğinde halkın daha çok cami, Kur'an kursu yapmayı anladığını belirtti.

Bu konuda çok büyük işler yapanlar bulunduğunu ancak artık Türkiye'nin ihtiyacının eğitim kurumları olduğunu dile getiren Arınç, "Ne kadar hayırseverimiz varsa kendi imkanları yetmiyorsa başkalarıyla birleşerek eğitim kurumları yapmalı, fakülteler, liseler, meslek liseleri, ilköğretim kurumları yapmalı" değerlendirmesinde bulundu.

(İslam ve Hayat / NTV)

Etiketler : #Arınç   #böyle   #buyurdu:   #Kur'an   #kursu   #değil   #okul   #yaptırın   
YORUMLAR
  • Hüseyin alan   25-09-2013 18:46

    Bildiği bu muydu? Ne kadar eleştirirseniz eleştirin, haklı olsanız bile, bu gün yaşayan bir din geleneği varsa, kuran kursu ve benzeri eğitim veren kurumlar sayesindedir. Kızacak olanlara hemen diyelim ki, daha iyisini becerdiniz mi? Önce burayı bi anlayalım. Bu adamın söylediğiyse, yüzyıllık ölümcül hastalığın yeniden tekrarı. Modern eğitim sistemiyle ancak protestan İSLAM Dini öğretisi verilebileceğinin ve asıl islamı bozan eğitim kurumlarının bunlar olduğununım hala anlaşılmadığının yeni bir resmi çıkıyor ortaya. Yapılan tavsiye bınu göstetiyor. İşin aslını ve faslını anlamadığı da görülüyor. Efendinin üstadları hazretlerinin büyük başarılarından etkilendiği de söylenebilir. Bu duruma bakılırsa yüzyıldır bir arpa boyu yol alamamışız. Yazık, gerçekten yazık. Kur'an kurslarını eleştirirken asıl ne olması gerektiğini düşünmemek vebdoğrusunu üretememek de bir başka ayıp.

  • maxpayna   25-09-2013 10:39

    her caminin altına kuran kursu açılıyor ama gidecek öğrenci yok boş yere kuran kursu hocası kadrosu şişiriliyor; her imam hatip mezununu kuran kursu hocası diye atanıyor. ayrıca öğrenciye öğretilen de şu : öğrenci öğretmenin sandalyesine oturursa ilmi oturduğu yerden akar gider.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN