Artık muhasebe zamanı gelmedi mi?

Sakarya'daki 219. eylemde "Zorbalara cesareti veren Müslüman kamuoyundan başkası değil. Kendine Müslüman diyen herkesin artık bu ahlak zaafıyla yüzleşmesi gerekmiyor mu?" denildi

21-11-2009


İslam ve Hayat

Sakarya'da 219. başörtüsüne özgürlük eylemi yapıldı. Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu adına açıklamayı Sakarya Dayanışma Derneği'nden Kadrican Mendi okudu. Açıklamada Sabancı Üniversitesi'nin hazırladığı “Türkiye’de Dindarlık” başlıklı araştırma raporu sonuçları şöyle değerlendirildi: "Evet, benzer araştırmalar da halkın başörtüsüne sempatiyle bakmasına rağmen başörtüsü yasakları gemi azıya almış tüm azgınlığı ile devam ediyor. Müslüman kamuoyunun gözünün içine baka baka pervasızca sürdürülen bir azgınlık bu. Ve zorbalara bu cesareti veren aynı kamuoyundan başkası değil. Kendine Müslüman diyen herkesin artık bu ahlak zaafıyla yüzleşmesi gerekmiyor mu?" Açıklamada Aynur Tezcan'ın ölümüne de değinilirek şu soru gündeme getirildi:

"Geçtiğimiz hafta içinde başörtülüler yine hakarete uğradılar, aşağılandılar, tehdit edildiler, saldırıya uğradılar ve öldürüldüler. Aynur Tezcan öldü…  Evet, kamuoyu araştırmalarında “Başörtüsüne evet” diyen Müslüman halkımız!!! Daha ne kadar çoluk çocuğu bu namussuzların elinde murdar etmeyi düşünüyorsunuz? Düşe kalka sürdürülmeye çalışılan “Başörtüsü Direnişi” ne sessizliğiniz ve teslimiyetinizle yasakçılardan daha fazla güçlük çıkardığınızı, yok saymaya bitirmeye çalıştığınızı din günü Allah’a nasıl izah edeceksiniz? Artık ciddi bir nefis muhasebesi yapmanın zamanı gelmedi mi?"

ECE NUR'A DESTEK VERİLDİ

Başörtüsünü açmadığı için zulme uğrayan 6.sınıf öğrenci Ece Nur için de şunlar söylendi: "Ece Nur ve ailesi , bu onurlu örnekliğiyle, tek kişilik direnişiyle zorbalıları şaşırtmaya devam ediyor. Baş edemedikleri Ece Nur’u sürgüne göndermeye kalkışmaları bu acziyetin bir göstergesi. Bu haber ortaya çıktıktan sonra geri adım atmak, Ece Nur yokmuş gibi davranmak ve hayata öyle devam etmek ne kadar doğru, ne kadar mümkün? Ece Nur inşaAllah yılmaz, ailesi de… Bu tabi ki Müslümanların ve Türkiye’nin duyarlı insanlarının, sivil yapılarının ona ve ailesine ne kadar sahip çıkacağıyla ilgili!"

KATLEDİLEN 342 ÇOCUK

Eylemde Güneydoğu'da katledilen çocuklar için de şöyle denildi: "Ülkemizde çocuk olmanın ne kadar zor olduğunu gösteren bir başka gerçeği de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Güneydoğu’da artık inkar edilemeyen bir savaş ve bu savaşın hâlâ görünmeyen birçok yönü var. Bunlardan biri de 342 çocuğun öldürülmüş olması. Çocukluk çağında kurşun yaralarıyla toprağa düşmüş ve bir daha ayağa kalkamamış 342 masum can. Vicdanlarımıza bakan, seslenen, devletin kolluk kuvvetlerince öldürülmüş tam 342 çocuk. Son yirmi yılda avuçlarımızdan kayıp gittiler. Kimi hayvan otlatırken hedef olan, kimi annesinin kucağında… daha birkaç aylık olan, 3 yaşında, 5 yasında, Ceylan Önkol gibi 12 yaşında olan… ayni aileden, ayni gün gidiveren 3 yaşından 15 yaşına 5 kardeş… Hâlen hesabı sorulmadı. Sorumlular halen cezalandırılmadı!"

RESMİ İDEOLOJİYE "LA" DİYELİM!

Basın açıklaması şöyle son buldu: "Tüm bu kanın sorumlusu resmi ideoloji hala bir tabu olarak ilahlaştırılırken , ülkenin insanları birbirlerine kin bilemeye devam ediyor. Bizler Kemalist ideolojiyle hesaplaşılmadan, dökülen kanın hesabı halklardan, ülkenin insanlarından değil, vahşetin gerçek sorumlusu olan eski ve muvazzaf yetkililerden sorulmaksızın, sistemin kutsallarına “la” denilmeksizin hiçbir sorunun düzeltilebileceğine inanmıyoruz. Bizler nefesimiz yettiği sürece buradan sizleri uyarmaya, azgınları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Bizlere yakışan bir sabırla sabır üzerine sabırla, yani direnişle varolmaya, iyiyi çoğaltma ve kötüyü engelleme cehdine devam edeceğiz. Açıklamamızı bitirirken yeryüzünün tüm direnenlerine şanlı İslami direnişe selam olsun diyoruz."

Etiketler : #Artık   #muhasebe   #zamanı   #gelmedi   #mi?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN