Asıl "yakışıksız" olan bu adaylıklar!

Sakarya Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada aday tercihleri konusunda AK Parti’nin başörtüsü meselesine karşı sergilediği yaklaşımı eleştirdi

22-04-2011


İslam ve Hayat

Sakarya Dayanışma Derneği, yaptığı basın açıklamasıyla aday adaylığı sürecinde seçildiği takdirde gerekirse başını açabileceğini söyleyen Gülderen Gültekin’i 13. sıradan aday gösteren ve bunun kamuoyunda başörtülü aday gibi algılanmasına yol açan AK Parti’yi eleştirirken, Siirt’te başörtüsü yasağı uygulandığı iddia edilen bir kişinin de 2. sıradan aday gösterilmesini “yakışıksız” olarak niteledi. Açıklamada konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Bir sivil toplum kuruluşunun yaşanmış bir şahitliğe dayanarak paylaştığı bu olayda, Siirt’te AK Parti’nin 2. sıradan aday gösterdiği Osman Ören’nin, müdürlük yaptığı okulda başörtülü öğrencileri Açıköğretim sınavlarına dahi almayarak, yasakçılık yaptığı ifade edilmektedir. Adayların “titizlikle incelenmesi” bu mudur? İddiaları araştırmak ve gereğini yapmak yerine adeta üstünü örtmeye çalışmak fazla “yakışıksız” olmuyor mu?”

“Başımı açarım” diyen adaya tepki!

Sakarya Dayanışma Derneği tarafından yapılan açıklamada başörtüsü yasağı sorununun politik istismarın konusu olarak bırakıldığı ifade edilerek partiler eleştirilirken, AK Parti’nin başörtülü adayına ilişkin şöyle denildi: “Bilindiği gibi Buluşan Kadınlar’ın inisiyatifiyle “Başörtülü Aday Yoksa Oy da Yok” adlı kendi içinde haklı ve makul bir talebe dönük bir kampanya düzenlenmiş ve seçilebilecek yerlerden başörtülü aday gösterilmesi istenmişti. Kampanyayla ilgili Başbakan Erdoğan da “yakışıksız” tabiri kullanabilmişti.

Şimdi soruyoruz: Asıl “yakışıksız” kaçan Antalya’da seçilemeyeceği düşünülen bir sıradan “başörtülü” aday göstermek değil midir? Üstelik bu aday, başvurusunda başörtülü fotoğraf kullanmazken ve listeye koyulmadan önce “gerekirse başını açacağını” söylemişken, bu tercih kamuoyuna nasıl izah edilebilir?”

Etiketler : #Asıl   #yakışıksız   #olan   #bu   #adaylıklar!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN