Ateist, Materyalist, Natüralist eğitim sistemi...

ÖĞDER’den çarpıcı eğitim müfredatı raporu… Araştırma; ders kitaplarında yer alan toplumumuza, inancımıza aykırı tüm gerçeği gözler önüne serdi…

18-10-2016


Hazırlanan bu son rapor adeta eğitimle ilgili en büyük sorunun müfredat olduğunu gözler önüne serdi. Ders kitaplarının tek tek incelendiği araştırmaya göre; dini ve inanç değerlerinden mahrum bırakılan öğrencilere adeta Avrupa’nın temel felsefesi ile yaşam tarzı empoze edildiği ortaya çıktı…
 
Yıllardır ülkemizin en büyük sorunu olan ders kitaplarının içerikleri ile ilgili ciddi bir rapor hazırlandı. Yıllardır siyasetçilerin her seferinde dert yandığı ve ‘dindar nesil’ söylemi ile gündemde tutmaya çalıştığı milli ve manevi değerlere sahip gençlik projesinin alt yapısının olmadığı araştırma ile ortaya çıktı. Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki ders kitaplarını ele aldığı inceleme ve araştırmasında dindar nesil yerine adeta ‘ateist, materyalist, natürailst bir gençlik’ yetişiyor.  
 

MESAJLAR SUBLİMİNAL VERİLİYOR

 
Alanında uzman eğitimcilerin ele aldığı inceleme ve araştırmanın sonucuna göre ders kitapları içerik olarak milletin temel dini değer ve inançlarından uzak olduğu ve Avrupa yaşam tarzının öğrencilerin zihinlerine nakşedildiği  belirtiliyor. Özellikle mesajların; metinler, görseller, imajlar üzerinden öğrencilerin zihinlerine hem açık hem de subliminal mesajlar olarak verildiği kaydediliyor. 
 

ARAŞTIRMANIN TEMEL KISTASLARI ŞUNLAR

 
Açıklanan müfredat incelemesinin temel aldığı kıstaslar ise şu şekilde sıralandı: "İslam’a göre günah ve haram olan ifade, görüntü, davranış olayların tespiti. Gerçeklerle örtüşmeyen yalan ve yanlışlar. İslam ahlakına aykırı fotoğraf ve resimlerin tespiti. Müslüman ilim adamlarının buluş, araştırmalarının konulara dahil edilip edilmediği. Kitaplarda konu bütünlüğüne uygun Kur’an-ı Kerim ve sünnetten alıntılar yapılıp yapılmadığı."
 

HIRİSTİYANLIK PROPAGANDASI

 
İfade edilen aynı kitabın bazı bölümlerinde ise adeta Hıristiyanlık propagandası yapıldığı belirtiliyor. Doğum günü kutlamasının Avrupa yaşam tarzına göre çizildiği bir resim ile, pastanın başında duran kız çocuğunun sanki dini bir ritüel yapıyormuş gibi duruşu da raporda dile getirilen bir diğer detay.  
 

İSAAC NEWTON VAR, İBN-İ SİNA YOK

 
Raporda ayrıca beşinci sınıf Fen Bilgisi kitabında söz konusu bilim adamları tanıtılırken, yabancı bilim adamlarının tanıtıldığı ancak İslam bilgin ve alimlerinin hayatlarının olmadığı kaydediliyor. Araştırmada söz konusu bölüm;  “Newton gibi illüminati üyesiSiyonist bir bilim adamının yerine İbn-i Sina’nın hayatı detaylı şekilde anlatılmalıydı” ifadeleri ile yer alıyor.  Beşinci sınıf Sosyal Bilgiler kitabında ise Mimar Sinan gibi dehasını aşan bir mimarın yer almadığı, İbn-i Hazm, Harizmi, Kettani, El Cabir gibi bilim adamlarımızın tanıtılmadığı da raporda belirtiliyor.
 

ÇÖKEN EVRİM TEOİRİSİ HALEN VAR

 
Araştırmaya konu olan bir diğer kitap ise onikinci sınıf da öğrencilere dağıtılan Biyoloji kitabında. Söz konusu kitap da Darwin’in ortaya attığı yaratılışa aykırı düşünceleri barındıran Evrim Teorisi’nin bir bir gençlerin zihinlerine işlendiği raporda yer alıyor. Söz konusu kitap da kullanılan görseller,  sözde evrimin aşamalarını anlattığı adeta insanın da bu şekilde dünyada evrimleştiği ima ediliyor. 
 

MALAZGİRT ZAFERİ ‘İSTİLA’ OLARAK YAZILMIŞ

 
Lise düzeyinde kitap incelemelerinde ise adeta kahreden ifadelerin yer aldığı bir bölüm olduğu da raporda yer alıyor. Onuncu sınıf Türk Edebiyatı adlı ders kitabında 1071’de Anadolu’nun İslamlaşmasında en büyük etkisi olan ve en büyük fetih olan Malazgirt Meydan Muharebesi bölümünün anlatıldığı kısımda ‘…Malazgirt Meydan Muharebesi’ni müteakip, Anadolu istilasına başladıkları, sırada, kendilerine bağlı aşiretleri toplu olmayarak muhtelif tarihlerde kısım kısım Anadolu’nun muhtelif yerlerine iskan ettikleri sırada Kayı boyunu da bu istilayı müteakip yerleşme sırasında…’ şeklinde yer alan ifadelerin olduğu görülüyor. Raporda bunun tarih ve medeniyet şuurundan uzaklaşıldığını ve öğrencileri de buna sürüklediği belirtiliyor. 
 

ARAŞTIRMA DA DİKKAT ÇEKEN DETAYLAR…

 
* Daha önce kitaplardan kaldırılan İslam dininin doğru öğretilmesi için hak, batıl, şirk gibi kavramların tekrar kitaplarda kullanılmadığı görülüyor
* Dil Bilgisi ve Edebiyat kitaplarında özellikle mason yazarların eserlerin çok yer verildiği görülüyor. Milli kimliğimizi pekiştirici tanınmış yazar ve şairlere yer verilmiyor. 
* Andımız, 2013 yılındaki genelgeyle kaldırılmış olmasına karşın, halen kitaplarda yer alıyor
* Kitaplarda gerek kullanılan görseller ve gerekse metinler Avrupa kültürünü, giyim, yemek, yaşam tarzını ve inancını açık ve gizli şekilde empoze ediyor.
* Hayat Bilgisi kitaplarındaki kullanılan çizimler toplumumuzun yapısına aykırı
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında ehli sünnet inanç değerlerine ağırlık verilmesi gerekiyor
* Lise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarında laiklik ünitesi halen çocuklara veriliyor. 
* İngilizce kitaplarında ülkemize, toplumumuza ve kültürümüze ait hiçbir görsel ve içerik bulunmuyor. Yabancı dil öğretmekten çok kültür aktarımı amacıyla hazırlanıyor. Bu kitapların tümüyle değişmesi gerekiyor. 
Hayat Bilgisi kitapları milli ve manevi değerlerden ve kendi kültürümüzden, kültürel değerlerimizden, millet olma şuurundan kopuk verileri öğrencilere sunuyor.

Etiketler : #Ateist   #   #Materyalist   #   #Natüralist   #eğitim   #sistemi...   
YORUMLAR
  • HUSEYİN ŞAŞMAZ   19-10-2016 11:43

    Şuurlu Öğretmenler Derneği’nin ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki ders kitaplarını ele aldığı inceleme ve araştırmasında dindar nesil yerine adeta ‘ateist, materyalist, natürailst bir gençlik’ yetişiyor. ************************** Bugün "New Age Dini(Yeni Çağ Dini)'', dünyada gittikçe yaygınlaştırılan bir "lego dini"dir. http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/04/vahdeti-vucut-felsefesi-new-age.html

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN