Ateşkesi bozan işgal ordusu, yine katliam yaptı

72 saatlik ateşkesi bozan siyonist işgal rejimi, yine Gazze'ye saldırdı. Aralarında çocukların da bulunduğu en az 40 Gazzeli katledildi. Refah'taki Ebu Yusuf Naccar Hastanesi'ne saldılarda, çoğunluğu çocuklardan oluşan ölü ve yaralılar getirildi.

01-08-2014


Rafah'ta bir askerlerinin kaçırıldığını ve iki askerlerinin de öldürüldüğünü iddia eden Siyonist işgal güçleri ateşkesin başlamasından sadece iki saat sonra tek taraflı olarak ateşkesi bozduğunu açıklayarak Rafah'ta sivil insanların üzerine bomba ve top mermisi yağdırmak suretiyle büyük bir katliam gerçekleştirdiler. Katliamda son verilen rakamlara göre en az kırk kişinin şehit olduğu 200 kişinin de yaralandığı haber verildi. Siyonist işgal rejimi, Rafah'ın doğusunda bir askerinin kaybolduğunu ve bu askerin Filistinli direnişçiler tarafından kaçırılmış olduğuna inandığını iddia ederek, BM'nin aracılığıyla sağlanan ve 72 saat süreli insanî ateşkes uygulamasının başlamasından sadece iki saat sonra Rafah'ın doğu tarafında sivil Filistinlilerin üzerine karadan tanklarla, toplarla ve havadan füzelerle yoğun saldırı başlattı.

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas) adına açıklama yapan Dr. Musa Ebu Merzuk, Hamas'ın ateşkesi ihlal ettiği iddiasının doğru olmadığını, işgalcilerin gerekçe gösterdiği bir askerin esir alınması ve iki askerin öldürülmesi olayının ateşkesin başlamasından bir buçuk saat önce gerçekleştiğini ifade etti. İşgal güçleri de ateşkesin başlamasından önce gerçekleştirdikleri korkunç saldırılarda üç ayrı yerde katliam yapmışlardı ve siyonist işgal güçlerinin gerekçe olarak kullandığı eylemler de bu saldırılara karşı gerçekleştirilen eylemlerdi. Ancak ateşkes sonrasında özellikle tehdit altındaki Rafah bölgesinde insanların evlerine dönmelerini ve sivil halk arasında hareketlilik başlamasını fırsat olarak değerlendirmek isteyen siyonist işgal güçleri önceden planladıkları bir büyük katliam saldırısı için ateşkesin başlaması öncesinde gerçekleşmiş çatışmaları ve bu çatışmalarda bir askerlerinin direnişçilerin eline esir düşmesini bahane edip yoğun saldırı düzenledi ve büyük bir katliam gerçekleştirdiler. Rafah ve Huzaa bölgelerinde katliam ve saldırıların devam ettiği, işgal güçlerinin top saldırısını yoğunlaştırmak amacıyla bölgeye takviye güç yerleştirdikleri ve saldırı cephesini genişlettikleri haber veriliyor.

(Filistin Haber)

Etiketler : #Ateşkesi   #bozan   #işgal   #ordusu   #   #yine   #katliam   #yaptı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN