Atme katliamını ABD üstlendi

Dün gece, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Atme Kampı'na düzenlenen ve 20'den fazla sivilin hayatını kaybettiği belirtilen hava saldırılarını ABD üstlendi. ABD Merkez Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, "11 Ağustos 2015'te Halep civarına planlı bir hava saldırısı düzenlendiğini teyit edebiliriz. Bu alan, Atme bölgesini de içeriyor" ifadeleri kullanıldı.

12-08-2015


Dün akşam, Atme kasabasında Ceyş-ul Sunne ve Nusra Cephesi'ne ait karargâh ve silah üretim atölyelerini hedef alan saldırıda, sivil yerleşim yerleri de isabet almış, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu onlarca kişi hayatını kaybetmişti.
 
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, saldırıda İncirlik Üssü'nün ya da Türk hava sahasının kullanılmadığını, operasyonun (ABD öncülüğündeki) Koalisyon güçleri tarafından düzenlendiğini açıklamıştı.
 
"Atme'yi de içeriyor"
 
AA muhabirinin konuyla ilgili, sorusu üzerine, bu alana yönelik hava saldırısı bulunmadığını belirten CJTF-OIR ise yeni bir açıklama yaptı.
 
CJTF-OIR tarafından AA'ya gönderilen yazılı yanıtta, sivil kayıplara yönelik haberlerin ciddiyeti nedeniyle konuyla ilgili daha fazla araştırma yapıldığı ve bu bölgeye dair birçok farklı adlandırma şeklinin olduğunun görüldüğü kaydedildi. Açıklamada, “CJTF-OIR olarak, 11 Ağustos 2015'te Halep civarına planlı bir hava saldırısı düzenlendiğini teyit edebiliriz. Bu alan, Atme bölgesini de içeriyor" ifadesi kullanıldı.
 
(Yeni Şafak)

Etiketler : #Atme   #katliamını   #ABD   #üstlendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN