Aydemir'in annesine başörtüsü yasağı

Cezaevi personeli Enver Aydemir'in eşinin ve annesinin görüşme talebini "başörtülerini kelebek modeli bağlamadıkları" gerekçesiyle geri çevirdi.

05-01-2010


İslami inancı gereği silah altına girmek istemediğini söyleyerek, vicdani red kararı alan ve "Müslümanların en temel inançlarını bile bu kadar açık bir şekilde tahkir eden bir kurumda benim yer almam söz konusu olamaz." diyen Enver Aydemir'e yönelik militarist baskı sürüyor. Son olarak kendisini ziyaret etmeye gelen annesi, başörtüsünden dolayı askeri cezaevine sokulmadı.

Mazlumder Ankara Şubesi'nden Üstün Bol tarafından yapılan açıklamada Enver Aydemir'e Maltepe Askeri Cezaevinde yapılan işkencenin kameralar tarafından kaydedildiği, cezaevi hücresinde dört gün boyunca kelepçeli olarak tutulduğu ve ayrıca cezaevi müdürü Albay'ın odasında iki erin ellerini ve kollarını tuttuğu, Albay tarafından defalarca yumruklandığı halde henüz hiçbir savcılığın işlem başlatmadığına dikkat çekildi. Bol, açıklamanın devamında Enver Aydemir'in annesine yapılan zulmü anlattı.

BAŞÖRTÜLÜ DİYE CEZAEVİNE ALINMADI

"Enver AYDEMİR'in eşi, annesi ve babası 4 Ocak günü Eskişehir Askeri Cezaevine gelerek hükümlü ile görüşmek istemiş, miştir.

Enver Aydemir'in ailesine bu uygulamaya ilişkin herhangi bir yasal mevzuat sunulamamış ve "emir kulu" olmaktan başka mazerete sığınılamamıştır.

Adı işkence iddiaları ile birlikte anılan Maltepe Askeri Cezaevinde bile ailesi, Enver Aydemir'le herhangi bir kılık kıyafet dayatması olmadan görüşebilirken, Eskişehir Askeri Cezaevinde yapılan uygulama bu yasağın kişisel fantezilerden ibaret olduğu izlenimi vermektedir.

Bütün ilgilileri, saygınlığını ve güvenilirliğini kaybetmekten korkan bütün kurumları; Enver Aydemir'in kendisine işkence yapıldığı iddiaları karşısında sorumluluk almaya, savcılıkları işkence iddialarını soruşturmaya ve ilkel zamanlardan kalma kılık kıyafet dayatmalarından vazgeçmeye davet ediyoruz."
 

(Kaynak: PlatformHaber.net)

 

Etiketler : #Aydemir'in   #annesine   #başörtüsü   #yasağı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN