Aydın Doğan'dan "411 el" manşeti özeleştirisi (!)

Aydın Doğan Meclis Komisyonu'nda, başörtüsü kararı için atılan "411 el kaosa kalktı" manşeti eleştirdi, Ertuğrul Özkök'ü suçladı.

05-10-2012


Hürriyet Gazetesi'nin sahibi Aydın Doğan, "411 el kosa kalktı" manşetinin yanlış olduğunu yıllar sonra kabul etti.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu'na bugün ifade veren Aydın Doğan, Ertuğrul Özkök'ün Genel Yayın Yönetmeni olduğu Hürriyet Gazetesi'nin "başörtüsü" için attığı "411 el kaosa kalktı" manşetinin hata olduğunu söyledi.

Aydın Doğan, Şubat 2008'de Ak Parti ile MHP'nin uzlaşarak TBMM'den geçirdiği Anayasa değişiklik paketine eleştiren Hürriyet gazetesinin o günlerde yanlış yaptığını ancak kendisinin o günlerde Bodrum olduğunu ve olaydan haberdar olmadığını savundu.

Doğan, komisyona yaptığı açıklamada, ikide bir ayrılma tehdidiyle, kendisinden 300-500 bin dolar koparan Emin Çölaşan'ı kovması için Ertuğrul Özkök'e bizzat talimat verdiğini de söyledi.

Aydın Doğan, 28 Şubat sürecinde Hürriyet gazetesi'nde yer alan 'Bu sefer Silahsız Kuvvetler halletsin' ifadesinin sahibinin de Güven Erkaya olduğunu belirtti. Doğan, 28 Şubat sürecinde askerlerin hiçbir manşetlerine müdahalesinin olmadığını da ileri sürdü.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Aydın   #Doğan'dan   #411   #el   #manşeti   #özeleştirisi   #(!)   #   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN