Azerbaycan'da yasağa karşı kıyam çağrısı

Azerbaycan'ın önde gelen mücadeleci alimlerinden Hacı Abgül Süleymanov, Eğitim Bakanı Misir Merdanov'un yasakta ısrarlı olması üzerine bir açıklama yaparak, “değerlerimizi savunmak büyük kurbanlar istiyor” diyerek yasak kararına karşı güçlü bir direniş ortaya koyacaklarını söyledi.

14-12-2010


Azerbaycan'ın önde gelen mücadeleci alimlerinden Hacı Abgül Süleymanov, 10 Aralık tarihinde Azerbaycan Eğitim Bakanlığı karşısında düzenlenen ve 2 bin kişinin katıldığı büyük protesto eyleminin ardından Eğitim Bakanı Misir Merdanov'un yasakta ısrarlı olması üzerine bir açıklama yaparak, “değerlerimizi savunmak büyük kurbanlar istiyor” diyerek yasak kararına karşı güçlü bir direniş ortaya koyacaklarını söyledi.

Başörtüsünü yasaklayan Merdanov'un Allah'ın hükümlerine savaş açarak “kafir” olduğunu söyleyen Süleymanov, eğitim bakanının Siyonistlerle ilişkili olduğunu belirtti.

Kur'an'ın hükmünü yasaklayan tağutlara meydan okuyan Süleymanov'un açıklaması:

“Bu şerefli mü'min halk, kendi değerlerine kesinlikle sahip çıkacaktır. Bu halkın hangi değerler etrafında olduğunu pek yakında göreceksiniz. Değerlerimizin korunması büyük kurbanlar istiyor; halkımız da bu değerlerini korumak için kurban olmaya çok öncesinden “lebbeyk” demiştir. Biz şimdiden halkımızın feryadının ne olacağını söylemiyoruz, ancak Siyonistlerin işbirlikçileri çok iyi bilmelidirler ki, binlerce genç bu kafirin yüzüne yine haykıracaktır. Biz Azerbaycanlı Müslümanlara karşı psikolojik bir savaş sürdürerek bizi yıldıracaklarını, korkutacaklarını ve geri adım attıracaklarını sananlar şunu çok iyi bilsinler ki, değerlerimizin ayaklar altında kalmasına kesinlikle izin vermeyecek ve gerektiğinde de canımızı bu yolda feda edeceğiz.”

Süleymanov açıklamasını Kur'an'ı Kerim'deki şu ayet-i kerime ile bitirdi:

“Seveceğiniz başka bir şey daha var; Allah katında yardım ve yakın bir fetih ve mü'minleri müjdele.” (Saff-13)

Eğitim Bakanı Merdanov'un münafıklığı

Azerbaycan Eğitim Bakanı Misir Merdanov, 10 Aralık'ta bakanlık karşısında binlerce Azerbaycanlı Müslümanın düzenlediği protesto gösterisinin ardından, Siyonist rejim propagandacısı olarak bilinen ATV televizyonuna verdiği demeçte, “biz de Müslümanız ama kanunların yerine getirilmesi ayrı bir meseledir” diyerek tam bir münafıklık örneği sergiledi ve yasağın devam edeceğini söyledi.

Merdanov “Eğer bugün eğitim kanunu maddesinde belirtildiği üzere öğrenciler okullara okul kıyafetleri ile ile gideceklerdir. Biz de Müslümanız, dinin isteklerine cevap veren adımlar atma durumundayız ancak, aynı zamanda da kanunlarımızın gereklerini yerine getirmeliyiz” diyerek başörtüsü yasağının devam edeceğini belirtti.

(Kaynak: Velfecr)

Etiketler : #Azerbaycan'da   #yasağa   #karşı   #kıyam   #çağrısı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN