Baas çetesi, varil bombalarıyla katletmeyi sürdürüyor

Esed güçlerinin Halep'in el-Bab ilçesine varil bombasıyla düzenlediği saldırıda, ilk belirlemelere göre 15 mazlum katledildi.

12-01-2014


Bölgedeki hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre, Esed güçlerine bağlı bir helikopterin Halep'te muhaliflerin denetimindeki el-Bab ilçesinde bir yerleşim yerine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 15 mazlum katledildi, çok sayıda kişi de yaralandı.

Bazı yaralıların durumunun ciddi olduğu, yaralıların kaldırıldığı sahra hastanelerinde acil tıbbi yardıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de hava saldırısını doğrulayarak, varil bombasının düştüğü yerden ve yıkılan binaların enkazından çok sayıda çocuk ve kadın cesedinin çıkartıldığını aktardı. 

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada ise Esed güçlerinbe ait helikopterlerin başkent Şam'da muhaliflerin denetimindeki Dareyya banliyösüne varil bombasıyla düzenlediği saldırılarda bazı evlerin yıkıldığını, onlarca evin de hasar gördüğünü aktardı.

(Haksöz Haber) 

Etiketler : #Baas   #çetesi   #   #varil   #bombalarıyla   #katletmeyi   #sürdürüyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN