Baas iyice azdı: Suriye'de dün gece 111 kişi öldü

22-12-2011


İdlib bölgesinde son 48 saatte yaklaşık 250 kişinin düzenlenen operasyonlar nedeniyle yaşamını yitirdiği kaydediliyor

Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kentinde düzenlenen dün geceki operasyonlarda 111 kişinin öldüğü bildirildi.

İnsan Hakları Örgütü, ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib kentine bağlı Kafr Uvaid ve Kafr Şahun'daki operasyonlarda 111 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce kişinin de yaralandığını belirtti.

Bölgedeki yerel aktivistler, İdlib bölgesinde son 48 saatte yaklaşık 250 kişinin düzenlenen operasyonlar nedeniyle yaşamını yitirdiğini kaydederken, ordunun bölgede ağır silahlar kullandığını ifade etti

Köyde operasyonların 5 saatten fazla sürdüğünü belirten aktivistler, güvenlik güçlerinin çok sayıda kişiyi tutukladığını da dile getirdi.

Suriye'de 8 kişi kaçırıldı

Suriye'de beşi İranlı sekiz kişinin kaçırıldığı bildirildi. İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV, Suriye'nin Humus kentinde elektrik santrali yapımında çalışan sekiz kişinin silahlı kişilerce kaçırıldığını duyurdu. Haberde, kaçırılanlardan beşinin İranlı elektrik mühendisleri olduğu belirtildi. Kaçırılanların akıbeti ve kaçıranların kimler olduğuna dair henüz bir açıklama yapılmadı.

SURİYE ORDUSUNDAN YENİ TATBİKAT

Suriye ordusu, savunma amaçlı olduğu açıklanan füze sistemleri ve hava gücününün kullanıldığı yeni bir askeri tatbikat düzenledi. Suriye devlet televizyonu, muhtemel bir savaş durumunda ordunun hazırlılık durumunun denendiği tatbikatta karadan karaya ve denizden karaya füzelerin kullanıldığını belirtti. Başarıyla sonuçlandığı kaydedilen tatbikatta, "ordunun uzun kolu" sayılan modern füze sistemlerinin kullanıldığı ve füze subaylarının sahip olduğu performans gözler önüne serildiği bildirildi. Karadan denizdeki hedeflerini vuran füzelerin denendiği tatbikatta, havadaki füzelerin karadan gönderilen ikinci füzeyle nasıl imha edildiği de gösterildi. Bu tatbikat, Suriye'nin bu ay içerisinde yaptığı ikinci askeri tatbikat oldu.

(Kaynak: İktibasdergisi.com)

Etiketler : #Baas   #iyice   #azdı:   #Suriye'de   #dün   #gece   #111   #kişi   #öldü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN