Baas rejimi katliamı sürdürüyor: Humus kan gölü

Suriye’deki rejim karşıtı protestoları bastırmak isteyen ordu, Dera ve Humus kentlerindeki yerleşim bölgelerini tank ateşine tuttu. Saldırılarda en az 19 kişi öldü. İnsan hakları aktivistlerinin verdiği bilgiye göre, olaylarda en az 19 kişi öldü.Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad iktidarını tehdit eden protesto gösterilerini kırmak için güvenlik güçlerinin yol açtığı şiddet olayları, dün protesto hareketinin merkezi olan Dera kentinde yoğunluk kazandı. Suriye İnsan Hakları Ulusal Örgütü Başkanı Ammar Kurabi, Dera’nın yaklaşık 60 km kuzeybatısındaki Harra kasabasında 13 kişinin öldüğünü bildirdi. Kurabi, ölenler arasında bir çocuk ve bir hemşirenin bulunduğunu belirtti. Reuters'a konuşan bir insan hakları aktivisti, tankların Suriye'nin en büyük üçüncü kenti Humus'taki bir mahalleyi bombalaması sonucu ise en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Kentte ayrıca keskin nişancılar tarafından vurulan bir kişinin daha öldüğü belirtildi. Öte yandna Suriye'nin en büyük ikinci kenti Halep'te binlerce üniversite öğrencisi protesto gösterisi düzenledi. Güvenlik güçleri yurtların önünde gece toplanmaya başlayan öğrencileri sopalarla dağıttı. Protestocu öğrenciler ordunun Dera, Humus ve Banyas kentlerindeki kuşatmasının sona ermesini talep etti.

12-05-2011


Suriye’deki rejim karşıtı protestoları bastırmak isteyen ordu, Dera ve Humus kentlerindeki yerleşim bölgelerini tank ateşine tuttu. Saldırılarda en az 19 kişi öldü.

İnsan hakları aktivistlerinin verdiği bilgiye göre, olaylarda en az 19 kişi öldü.Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad iktidarını tehdit eden protesto gösterilerini kırmak için güvenlik güçlerinin yol açtığı şiddet olayları, dün protesto hareketinin merkezi olan Dera kentinde yoğunluk kazandı.

Suriye İnsan Hakları Ulusal Örgütü Başkanı Ammar Kurabi, Dera’nın yaklaşık 60 km kuzeybatısındaki Harra kasabasında 13 kişinin öldüğünü bildirdi. Kurabi, ölenler arasında bir çocuk ve bir hemşirenin bulunduğunu belirtti.

Reuters'a konuşan bir insan hakları aktivisti, tankların Suriye'nin en büyük üçüncü kenti Humus'taki bir mahalleyi bombalaması sonucu ise en az 5 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Kentte ayrıca keskin nişancılar tarafından vurulan bir kişinin daha öldüğü belirtildi.

Öte yandna Suriye'nin en büyük ikinci kenti Halep'te binlerce üniversite öğrencisi protesto gösterisi düzenledi.

Güvenlik güçleri yurtların önünde gece toplanmaya başlayan öğrencileri sopalarla dağıttı. Protestocu öğrenciler ordunun Dera, Humus ve Banyas kentlerindeki kuşatmasının sona ermesini talep etti. 

(Kaynak: Haber 7)

Etiketler : #Baas   #rejimi   #katliamı   #sürdürüyor:   #Humus   #kan   #gölü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN