Baas siyonizmi de durmuyor: 161 kişi daha katledildi

Suriye’de katliam devam ediyor. Esed güçleri Suriye genelinde dün 161 kişiyi katlettiler.

20-11-2012


Suriye’de katliam devam ediyor. Esed güçleri Suriye genelinde dün 161 kişiyi katlettiler.  Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri katledilenlerin 10’unun çocuk olduğunu açıkladı.

54 kişi Şam ve çevre semtlerinde, 36 kişi Deyr’uz Zor’da, 22 kişi Halep’te, 16 kişi Lazkiye’de, 12 kişi İdlip’te, 6 kişi Dera’da, 5 kişi Hama’da, 4 kişi Haseke’de, 2 kişi humus’ta ve 3 kişi Golan’da katledildi.

Öte yandan Avrupa Birliği Suriye muhalefetinin yeni çatısı olan Suriye Ulusal Koalisyonunu Suriye halkının resmi temsilcisi olarak tanıdı.

Yeni oluşumun başkentinin Mısır olacağı, koalisyon başkanı Muaz el-Hatib tarafından açıklandı.

Suriye’nin Çin Büyükelçiliğinde Ateşe olarak görev yapan Huda Urfali rejimden ayrıldığını beyan etti. Huda, Esrd rejimininden ayrıldığını beyan ettiği açıklamasında rejimin ‘kanlı ve gayrımeşru’ olduğunu belirtti.

Ra’sul Ayn’da ÖSO İle PYD Arasında Çatışma

Ra’sul Ayn’da Nusra Cephesi ve PYD arasında çatışma çıktı. NowLebanon’a göre yerel Kürt konseyinin başkanı bir sniper ateşi sonucu öldürüldü.

Suriye'nin Haseke iline bağlı Ra’sul Ayn ilçesinde 8 Kasım'da başlayan ve yaklaşık 1 hafta devam eden çatışmaların ardından büyük ölçüde Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) kontrolüne geçen ve 3-4 günden bu yana sakin olan bölgede yeniden silah sesleri gelmeye başladı. Bölgeden havan topu sesleri de geliyor.

Ra’sul Ayn’da kontrolü ele geçiren ÖSO güçleri, PYD ve PKK bayraklarının asıldıkları yerlerden indirilmesini istedi. Buna direnen PYD güçleri, bayraklarını indirmeyeceklerini söylemeleri üzerine silahlı çatışma çıktı. Resulayn kent merkezinde yaşanan şiddetli çatışma üzerine PYD güçlerine PKK'lıların da yardımcı olduğu haberleri alındı. Silahlı çatışmalarda her iki taraftan ölü ve yaralılar olduğu haberleri alındı.

Ümmetin Evlatları Şehit Olmaya Devam Ediyor

Bu arada ÖSO ve diğer direniş unsurları Esed güçlerine karşı ciddi bir direniş vermeye devam ediyorlar. Direnişe Suriye dışından katılanlardan yeni şehitlerin olduğu açıklandı.

Suriye Devlet Televizyonu, yayınladığı bir fotoğrafta Naman Demolli adında Kosovalı bir “terörist”in öldürüldüğünü duyurdu.

Rejim, ayrıca katlettiği diğer kişilerin isimlerini de şu şekilde önderecek:

Muhammed el-Faydeh (Suudi Arabistan)
Ahmad al-Sa'our (Suudi Arabistan)
Jadwad al-Sa'eedi (Mısır)
al-Haqq Qasem Abed (Mısır)
Watheq Muhammad al-Khalaf (Ürdün)
Khalid el-Wafi (Ürdün)
Khalid Alloush (Ürdün)
Hardan Sami (Tunus)
Muhammed Veled Yuns (Tunus)
 

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Baas   #siyonizmi   #de   #durmuyor:   #161   #kişi   #daha   #katledildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN