Bahaddin Yıldız anıldı

Dostlarının zamanın Ebu Zer'i diyerek nitelendirdikleri Bahaddin Yıldız için Haliç Sütlüce Kongre Merkezi’nde anma programı düzenlendi.

04-12-2010


Yetimhane açmak için gittiği Afganistan'da uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybeden Bahaddin Yıldız İstanbul'da bir programla anıldı.

1956 yılında Sivas'ta doğan Bahaddin Yıldız, Keşmir'den, Filistin'e, Bosna'ya hatta Afganistan'a dünyanın dört bir yanındaki mazlum kardeşlerine yardım etmek için ömrünü adadı.

Afganistan'da bir yetimhane kurmak için çıktğı son yolculuğunda bindiği uçağın düşmesiyle şehit oldu.

Dostlarının zamanın Ebu Zer'i diyerek nitelendirdikleri Bahaddin Yıldız için Haliç Sütlüce Kongre Merkezi’nde anma programı düzenlendi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin düzenlediği programa Türkiye'nin dört bir yanından, Yıldız'ın dostları ve sevenleri katıldı.

Gece Kur'an-ı Kerim'le başladı. Yıldız'ın dostları bazen şiirlerle, bazen konuşmalarla andı onu. Bir çok insana hayatıyla ve ölümüyle örnek olan bu aksiyon ve gönül insanının ailesi de oradaydı.

Annesi Hatice Yıldız'ın kısa konuşması çok şey anlattı.

Afgan dağlarında mücahit, Bosna’da özgürlük yürüyüşçüsü, İzmir, Bursa, Erzurum ve daha birçok ilde öğretmen, onu tanıyan her yaştan insan için onurlu duruşu ve gönül adamı tavrıyla bir ağabeydi o...

Etiketler : #Bahaddin   #Yıldız   #anıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN