Bahaddin Yıldız, İzmir'de anıldı

İzmir’de bir Bahaddin Yıldız günü daha yaşandı. Yıldız’ın dostları, onu anmak maksadıyla bir program düzenledi. Programda bir panel de yapıldı.

16-05-2012


Hayalindeki yetimhane projesini gerçekleştirmek için gittiği Afganistan’da 17 Mayıs 2010 tarihinde elim bir uçak kazası sonucu şehid olan Bahattin Yıldız’ı, vefatının 2. yılında anmak için bir araya gelen dostları ve sevenleri, “İslamcılık ve İslamî Hareketler” konulu panel düzenlediler.

Dostları Türkiye’nin dört bir yanından geldiler

Program 13 Mayıs Pazar günü İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi konferans salonunda yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program “Bizim Çocuklar” ve İzmirliler adınaDumlu Kara’nın açılış konuşmasıyla devam etti. İstanbul’dan, Eskişehir’den, Afyon’dan, Bursa’dan, Muğla’dan ve Türkiye’nin değişik illerinden gelen Bahattin Yıldız’ın değerli dostları ve sevenleri de programa renk kattılar.

Bahattin Yıldız

Profesyonel bir ekip tarafından hazırlanan ve Bahattin Yıldız’ın, “İslamcılık ve İslami Hareketler” konusundaki yazılarının senaryo haline getirilmesinden oluşan ve dostlarının ona olan özlemini dile getiren barkovizyon gösterisi de büyük beğeniyle izlendi.

Özellikle, “Bahattin Yıldız’da ‘biz’ kavramı hep ön plandaydı. Herhangi biriyle en ufak bir el sıkışması, selamlaşması veya kelamlaşması olduysa o kişi artık Bahattin Yıldız için ‘bizimkiler’den biridir. ‘Bizim Erzurumlular’, ‘Bizim İzmirliler’, ‘Bizim Afganlılar’ ya da ‘Bizim Çocuklar’; hepsi onun geniş yüreğinde yer etmiş dostlarının ve kardeşlerinin ifadeleriydi” cümleleri programı da oldukça anlamlı kılıyordu.

Nijer’de Bahattin Yıldız Yetimhanesi kuruluyor

Panelde oturum başkanı olan Mustafa Özel, kısa bir giriş konuşmasının ardından sözü panelistlerFahrettin GünMustafa Keleşoğlu ve Kazım Sağlam’a bıraktı. Panelistler konu hakkında geçmişten günümüze yaşanan olaylardan örnekler vererek değerlendirmelerde bulundular. Bütün panelistlerin Bahattin Yıldız’ın dostlarından oluşması programı daha da ilgi çekici hale getirdi.

Bahattin Yıldız’ın şehadetinin 2. yıldönümü münasebetiyle hazırlanan dergi de katılımcılara ve izleyicilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Dergide Bahattin Yıldız’ın kadim dostları Arif AltunbaşMusa Kırca ile İzmirli gençlerin yazıları mevcuttu. Ayrıca Bahattin Yıldız’ın yayınlamaya ömrünün yetmediği bir kitabından bazı bölümler ile annesiyle yapılan röportaj da dikkat çekiciydi.

Bu yılki programda gençlerin hazırladıkları el emeği çantalar ile çeşitli eşyalar, Nijer’de yapımı devam eden “Bahattin Yıldız Yetimhanesi”ne destek amaçlı olarak satışa sunuldu. Genç kızlarımızdaki azim ve heyecan da görülmeye değerdi.

İzmir’de bir Bahattin Yıldız günü daha yaşandı. Onun özlediği ve istediği gibi, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının harmanında bir gündü o gün.

Sahnedeki afişte şöyle yazıyordu: “Biz Dostluğu ve Vefa’yı Ondan Öğrendik”.

(Haber: Faruk Eşlik / Dünya Bizim)

Etiketler : #Bahaddin   #Yıldız   #   #İzmir'de   #anıldı   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN