Bahaddin Yıldız ve Faruk Aktaş uğurlandı

Afganistan’da 17 Mayıs 2010 tarihinde Salang geçidine düşen uçakta şehit olan İnsan ve Medeniyet Hareketi öncülerinden İHH Gönüllüsü Bahattin Yıldız ve İHH Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş’ın cenazeleri 3 ay sonra Türkiye’ye getirildi. İki şehidin cenaze namazı Fatih Camii'nde ikindi namazı müteakip kılındı.

29-07-2010


Afganistan’da 17 Mayıs 2010 tarihinde Salang geçidine düşen uçakta şehit olan İnsan ve Medeniyet Hareketi öncülerinden İHH Gönüllüsü Bahattin Yıldız ve İHH Asya Bölgesi Sorumlusu Faruk Aktaş’ın cenazeleri 3 ay sonra Türkiye’ye getirildi.

İki şehidin cenaze namazı Fatih Camii'nde ikindi namazı müteakip kılındı. Cenaze namazına şehitlerin aileleri, sevenleri, dava arkadaşları, iş, siyaset ve edebiyat dünyasından yoğun katılım oldu.

Faruk Aktaş’ın karısı Ayşe Aktaş, oğlu Selzan, ağabeyleri Cengiz, Yusuf, Cahit Aktaş, ablaları Fatma, Ferizede, Emine ve Pakize Aktaş cenazede hazır bulundu.

Bahattin Yıldız’ın ise çocukları Enes, Mustafa ve Sümeyre Yıldız ile diğer akrabaları cenaze namazına katıldı.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, şehitleri anlatan kısa bir konuşma yaptı. Camideki cemaate seslenen Yıldırım, Yıldız ve Aktaş’ı kelimelerle anlatmanın imkânsız olduğunu belirtti. Yıldırım, “Onlar hep hayır yolunda şehit olmak istiyorlardı. İkisi de Afganistan aşığıydı. İkisinin de yetim çocuklara özel bir ilgisi vardı. Ve bir yetimhane projesi için gittikleri Afganistan’da şehit oldular. İstedikleri şekilde öldüler. Allah şahadetlerini kabul etsin. İHH, bu kazada 4 şehit verdi. Diğer iki şehidimiz de Afganistan’daki kardeş kuruluşumuzun çalışanlarıydı. Hedef Vakfı Genel Müdürü Ahmet Igbal Yoldaş (28) ve Hedef Vakfı Dış İlişkiler sorumlusu Aynuddin Yoldaş (33) da genç yaşta şehit oldular. Afganistan çok önemli iki evladını kaybetti. Allah hepsini rahmet eylesin” şeklinde konuştu.

Cenaze namazı ve dualardan sonra Aktaş ve Yıldız’ın cenazeleri Edirnekapı Şehitliği’nde yan yana defnedildi.

,Bahattin Yıldız ve Faruk Aktaş, bir yetimhane projesi için Afganistan’a gitmişlerdi. 17 Mayıs 2010 tarihinde Kunduz bölgesinden başkent Kabil’e dönerken uçakları Salang geçidine düşmüştü. Uçağın enkazına yoğun kar ve sis yağışı yüzünden dört gün sonra ulaşılabilmişti. Uçak parçalandığı için cesetlerin kimlik tespiti süreci uzadı. DNA testiyle kimlikler tespit edildikten sonra cenazeler, ailelere kazadan üç ay sonra teslim edildi.

Bahattin Yıldız

Bahattin Yıldız tam bir Afganistan aşığıydı. İstediği gibi o topraklarda şehit oldu. 1956 Sivas doğumlu olan Yıldız, 1975 yılında İzmir İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1987 yılında Erzurum İşletme Fakültesini bitirdi. Yazıları Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli gazetede yayınlandı. Dunyabulteni.com sitesinde yazarlık yapıyordu. Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Kar Çiçeği, Karda Ayak İzleri, Güllerin Vedası isimli kitapları yayınlandı. Üçü kız, ikisi erkek beş çocuğu var. Bahattin Yıldız, herkesin Bahattin ağabeyi olmuştu. Halim, selim kimseyi kırmayan, herkesin hayran olduğu bir mizaca sahipti. Onun için en önemli şey İslam’a ve davaya hizmetti. Afganistan’ın önde gelen liderleriyle yakın dostlukları vardı. Cumhurbaşkanı Burhaneddin Rabbani ile sık sık görüşürdü. Bir Afganistan evladı olarak görülürdü.

Faruk Aktaş

Faruk Aktaş ise 1974 Iğdır doğumlu. İlk, orta ve liseyi Iğdır'da okudu. Çok küçük yaşlarda babasını kaybetti. Yetim büyüdü. 2002 yılında Pakistan İslam Üniversitesi Şeriat Fakültesinden mezun oldu. Altı yaşında Muhammed Ferzan isimli bir çocuğu var. Ailesi İstanbul'da. İngilizce, Arapça ve Urduca dillerini biliyordu. İHH’da çalışkanlığıyla, mütevazılığiyle biliniyordu. Herkesin takdir ettiği bir kişiliğe sahipti. Yapmak istediği çok şey vardı. Özellikle yetimler konusunda çok duyarlıydı. Allah ona şahadeti nasip etti. İHH, Mavi Marmara şehitlerinden sonra iki şehidini daha uğurlamaya hazırlanıyor. Cenaze namazlarına tüm duyarlı vatandaşlar bekleniyor. 

(Kaynak: ihh.org.tr)

Etiketler : #Bahaddin   #Yıldız   #ve   #Faruk   #Aktaş   #uğurlandı   
YORUMLAR
  • ADEMOĞLU   29-07-2010 22:03

    Ey kardeşlerim çıktığınız kutlu ve hayırlı yolda hayırlara vesile ile RABBE gittiniz. Mevlam size rahmet etsin.Sizlerin duyarlılığınızı tüm müslümanlarda görmak dileğiyle.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN