Bahreyn rejiminden alçaklık: Muhalif şaire tecavüz ve infaz

Bahreyn’de rejim karşıtı şiirlerle halkın sevgisini kazanan şair Ayat El Girmezi, polisler tarafından maruz kaldığı tecavüz ve işkence sonrası kaldırıldığı askeri hastanede hayatını yitirdi.

21-04-2011


Bahreyn’de polis tarafından gözaltında tecavüze ve işkenceye uğrayan rejim karşıtı şair öldü. 20 yaşındaki genç şair Ayat El Girmezi, şiirlerinde Bahreyn yönetimini ve Başbakan Halife İbni Selman El Halife’yi sert dille eleştiriyordu.

Girmezi’nin ailesi, 20 yaşındaki kızlarının “aşağılayıcı ve göz korkutucu” mektup akınına uğradığını ve bunları polise şikayet ettiğinde ise bu defa polislerin aynı şekilde davrandığını ifade etti.

Mart ayı sonunda polislerin evlerini iki defa baskın düzenlendiği dile getiren Girmezi ailesi, kızlarının nerede olduğunu açıklamalarını aksi taktirde evlerini başlarına yıkacakları tehditine uğradıklarını anlattı.

Ayat’ın annesi, güvenlik güçlerine kızlarının saklandığı yeri açıkladıktan sonra ondan bir daha haber alamadıklarını söyledi.

Aile, Nisan ayında ismini açıklamayan bir telefon görüşmesinde kızlarının askeri hastanede komada olduğunu öğrendiklerini bildirdi. Doktorların kendilerine Ayat’ın çok kez tecavüze uğradıktan sonra ve işkencenin ardından komaya girdiğini söylediğini belirten aile, tüm çabalara rağmen kızlarının kurtarılamadığını kaydetti. 

Öte yandan içlerinde doktor, üniversite profesörleri ve öğrencilerin de bulunduğu bazı kadınların güvenlik güçleri tarafından kaçırıldığı ya da gözaltına alındığı bildirildi.

(Kaynak: Dünya Gündemi) 

 

Etiketler : #Bahreyn   #rejiminden   #alçaklık:   #Muhalif   #şaire   #tecavüz   #   #ve   #infaz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN