Bakan Kılıç: Haremle de selamla da bizim işimiz yok

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni dönemde Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda kalan öğrenciler için hazırladıkları yenilikleri açıklarken "kız-erkek" ayrımı yapmadıklarını söyledi.

30-08-2013


TRT Türk'deki Görüş Farkı programına katılan Bakan Kılıç öğrenci yurtları ile ilgil açıklamalarda bulundu.

Tayyip Erdoğan'ın çeşitli ortamlarda dile getirdiği, batılı yaşam değerlerini övüp yücelten, demokrasi yalanını halkı Müslüman ülkelere tavsiye edip üstüne basa basa dini değerleri referans alan bir parti olmadıkları açıklamalarına, Bakan Kılıç'tan teyit eden açıklamalar geldi. Bu kadar aleni bir şekilde İslami olanla bir ilişiklerinin olmadığını belirtmelerine rağmen toplum tarafından takiyye yapıldığı düşünülerek AKP'nin kutsallaştırılması düşündürücü bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Bakan Suat Kılıç, üniversite öğrenci yurtlarında "harem-selamlık" sistemine geçileceği haberlerine de tepki gösterdi. Bakan Kılıç, "Haremle de selamla da bizim işimiz yok, bunlar kafasında Türkiye 'yi hâlâ insanların deve sırtında dolaştığı bir ülke olarak tasvir edenlerin uydurmaları. Çocuklar okulda, kantinde, sokakta zaten beraber. Kızı erkekten, erkeği kızdan 'cinsiyetçi' bir yaklaşımla ayırma gibi ne bir derdimiz ne de bir uğraşımız var" dedi. Kılıç, amaçlarının kalite, tasarruf ve verimlilik odaklı yurt anlayışı olduğunu kaydetti. Bu uygulama sayesinde yatak kapasitesinin artacağını, yeni sosyal donatılar yapılabileceğini belirtti.

Kılıç şöyle devam etti: "Ama illa inadına getirip bunu dinle, İslam'la, imanla birleştirmek isteyenler, inadına partimizin muhafazakar, demokrat kimliğiyle birleştirmek isteyenler var. Bizim derdimiz kaliteyi artırmak, bizim derdimiz aynı parayla daha fazla sayıda gencimize hizmet vermek ve bizim derdimiz bunu yapabilirken, yaparken personelimizi de olabildiğince verimli bir şekilde kullanabilmek. Başka bir derdimiz, gayemiz, tasamız yok. Çocuklar okulda zaten beraber, okul kantininde zaten beraber, sokakta zaten beraber. Restoranda, pastanede, kafede, dışarıda zaten beraber. Tatilde isteyen zaten beraber, aile ortamında beraber. Bizi gelip de kızı erkekten, erkeği kızdan –tırnak içinde- cinsiyetçi bir yaklaşımla ayırmak gibi ne bir derdimiz var, en böyle bir uğraşımız var. 11 yıldır iktidardayız, böyle bir derdimiz olsaydı 11 sene önce bunlar yapılırdı. 2 senedir bu projeyi yürütüyoruz."

Etiketler : #Bakan   #Kılıç:   #Haremle   #de   #selamla   #da   #bizim   #işimiz   #yok   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN