Bangladeş'te gerginlik katliama dönüştü: 100 maktul

Bangladeş'te dün Hizafet-i İslam'ın mitingi ile başlayan olaylarda polisin müdahalesi sonucu en az 100 kişi can verdi.

06-05-2013


Bangladeş'te Hifazet-i İslam tarafından ülkenin başkenti Daka'da düzenlenen dev mitingte güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 100'ü geçtiği iddia ediliyor.

İslam karşıtlarının cezalandırılması yasasının yeniden yürürlüğe konulması ve Hz. Muhammed'e hakaret eden blogcuların, bu yasaya göre cezalandırılması için düzenlenen ve yüzbinlerce insanın katıldığı mitinge Bangladeş güvenlik güçlerinin müdahalesi çok sert oldu. Polisin mitingte rastgele ateş açtığı ve onlarca kişinin öldüğü bildiriliyor.

Dün gün boyu devam eden mi,tinge katılanlar, güvenlik güçlerinin sert müdahalesini protesto etmek için gece saatlerinde de Şapla Meydanı'nı terk etmedi. Polis gece saatlerinde de göstericilere müdahale etti.

Öte yandan bugün ülkenin başkenti Dakka'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Polis, Hizafet-i islam'ın genel merkezine baskın yaptı. Binadaki çok sayıda kişi gözaltına alındı. Grubun lideri Allama Şafi'nin de genel merkez binasında sorgulandığı, gözaltına alınabileceği ifade ediliyor.

CEMAAT-İ İSLAMİ'NİN TV KANALI KAPATILDI

Bu arada Cemaat-i İslami'ye yakınlığı ile bilinen Diganta TV ve bağımsız İslam TV isimli kanalların yayınları durduruldu. Polisin Diganta TV binasına baskın yaptığı ve burada çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı kaydediliyor.

Öte yandan ülkenin başkenti Dakka'da başlayan olaylar diğer şehirlere de sıçradı. Diğer şehirlerde yapılan gösterilerde de polisin sert müdahalede bulunduğu ve çok sayıda kişinin öldüğü ifade ediliyor.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Bangladeş'te   #gerginlik   #katliama   #dönüştü:   #100   #maktul   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN