Başbakan Binali Yıldırım, "ilk 4 madde" konusunda böyle efelendi

Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilerin Anayasa değişikliği ile ilgili tartışmalar konusundaki sorularını cevaplarken, "İlk dört maddenin değiştirilmesini teklif etmedik, edenlerle de işimiz olmaz" diye konuştu.

15-01-2017


TBMM'de devam eden "Anayasa" değişikliği görüşmeleri sürecinde devletin niteliklerini belirleyen "değiştirilmesi teklif dahi edilemez" ilk 4 madde de gündeme geldi.

Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın 12. madde görüşmeleri sıraqsında söz alarak, “Anayasanın değiştirilemez maddesini kabul etmek mümkün değildir. Anayasanın tüm maddeleri değiştirilebilir hatta meclis yeni bir anayasa yapabilir. Aksini düşünmek aziz milletimizin vekaletini küçüksemek anlamına gelir” şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım ise "İlk dört maddenin değiştirilmesini teklif etmedik, edenlerle de işimiz olmaz." dedi.

Söz konusu maddeler, devletin niteliğini şöyle belirliyor: Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir.”

(İslam ve Hayat)

Etiketler : #Başbakan   #Binali   #Yıldırım   #   #ilk   #4   #madde   #konusunda   #böyle   #efelendi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN