Basın açıklamasına 117 yıl ceza

Hizb-ut Tahrir mensupları 2 Eylül 2005 tarihinde İstanbul’da Fatih Camii avlusunda “İslam ümmetine sıcak bir nida” başlıklı bir basın açıklamasından sonra tutuklanmış 7 yıl süren yargılanmadan sonra mahkeme 49 kişiye toplam 117 yıl ceza verdi

28-01-2012


3 Mart 1924’te hilafetin kaldırılışının Hicri takvime göre yıldönümlerinde (28 Recep) İslam coğrafyasında birçok yerde protesto eylemi yapan Hizb-ut Tahrir mensupları 2 Eylül 2005 tarihinde İstanbul’da Fatih Camii avlusunda “İslam ümmetine sıcak bir nida” başlıklı bir basın açıklaması yapmışlardı.

7 yıl süren yargılama sürecinden sonra İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki dava 24 Ocak 2012 günü karara bağlandı.  Mahkeme 49 kişi hakkında toplam 117 yıl hapis cezası verdi.

Düşüncelerinden dolayı 49 kişinin mahkûm edilmesi, Türkiye’de Müslümanlar söz konusu olunca düşüncenin “suç” kapsamına alındığının yeni göstergesi. 2005 Eylül ayında başlayan ve onlarca kişinin bir seneye yakın tutuklu olarak yargılandıkları davada daha sonra tahliye edilen kişilere isnat edilen suç Hizb-ut Tahrir’e üye olmak ve hilafet propagandası yapmak.

Mahkeme tutanaklarından ve dava avukatlarından alınan bilgiye göre Emniyet Müdürlüğünün mahkemeye sunduğu raporlarda Hizb-ut Tahrir’in şimdiye kadar herhangi bir cebir ve şiddet eylemine başvurmadığı ve siyasi bir çalışma yaparak tekrar hilafet devletini kurmak için çalıştığı belirtiliyorken, suçun isnat edildiği kişilere dava başlama tarihinden 6 yıl sonra böyle ağır bir cezanın verilmesinin hukuki hiçbir yönünün olmadığı ifade ediliyor.

(Kaynak: Haksöz Haber)

Etiketler : #Basın   #açıklamasına   #117   #yıl   #ceza   #   
YORUMLAR
  • erhan özgür   10-02-2012 22:04

    Bu olanlara inanmakta zorluk çekiyorum.Beklentilerimiz boşa çıktı anlaşılan sadece zulüm el değiştirdi.İslam adına Fatih camisindeki açıklamalarından dolayı cezaya çarptırılan müslümanlara Allah c.c dan sabır diliyorum.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN