Başkenti Kudüs olan Filistin devletini kuracağız

Filistin Başbakanı İsmail Heniye, Filistin toprakları dışındaki bir ülkenin kendileri için vatan yapılacağı önerilerinin tekrardan gündeme getirilmesine tepki gösterdi. "Başkenti Kudüs olan Filisitn devletini kurma mücadelemiz sürecek" dedi.

27-03-2009


Filistin Başbakanı İsmail Heniye, Filistin toprakları dışındaki bir ülkenin kendileri için vatan yapılacağı önerilerinin tekrardan gündeme getirilmesine tepki gösterdi.

Önceki akşam saatlerinde Gazze’deki sağlık hizmetlerine katılan Ürdünlü doktorlar için düzenlenen ödül törenine katılan Heniye, “Alternatif vatan, Ürdün Filistin Devleti ve diğer vatanlaştırma projelerine Filistin halkı ve hükümeti adına karşı çıktığımı bir kez daha ilan ediyorum” dedi.

İsrail’in Filistinlileri sürgün etme projesi karşısında Ürdünlülerin ve Filistinlilerin aynı cephede olduğunu hatırlatan Heniye, “Biz kendi topraklarımız üzerindeki yürüyüşümüzü, varlığımızı başkenti Kudüs olan ve tam egemenliğe sahip bir Filistin devletini kurana kadar, topraklarından göç ettirilen Filistinliler evlerine dönene kadar sürdüreceğiz” diye konuştu.

Heniye, İsrail’in Gazze savaşı günlerinde, Filistin halkının topraklarını bırakıp terk edeceğini, ümmetin bir tepki vermeyeceğini sandığını belirterek, “Fakat İslâm ümmeti ayağa kalktı” şeklinde konuştu. Konuşmasının ilerleyen anlarında Heniye, Ürdün halkına ve devletine Gazze savaşı sırasındaki desteğinden dolayı teşekkür etti.

(Kaynak: Vakit)

Etiketler : #Başkenti   #Kudüs   #olan   #Filistin   #devletini   #kuracağız   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN