Başörtülü doktor görevinden alındı

YGS'deki başörtüsü yasakçılarından sonra bir haber de Bolu'dan geldi. Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi’nde Dr. Zeliha Asiltürk, başörtülü çalışmak isteyince görevden alındı.

30-03-2011


İslam ve Hayat

28 Şubat'ın sembolik uygulamalarından başörtüsü yasağının bittiği görüntüsünün gerçek olmadığı son günlerde peş peşe gelen haberlerle bir kez daha ortaya çıktı. YGS klavuzunda yazılı olmadığı halde Ankara, Kastamonu ve İstanbul'dan gelen haberler, birçok öğrencinin başlarının zorla açtırıldığı ve sınava ancak başlarını açarak alındığı yönünde oldu. ÖSYM'nin konuyla ilgili başlattığı incelemelerden nasıl bir sonuç alınacağı merak edilirken, Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi’nde 15 gün önce göreve başlayan dahiliye uzmanı Dr. Zeliha Asiltürk'ün başörtülü çalışmak istemesi üzerine görevinden alındığı bilgisi bir kez daha dikkatleri sorunun üzerine odakladı.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden, Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'ne tayin edilen Dr. Zeliha Asiltürk'ün başörtülü olarak çalışmaması konusunda hastane yönetimi tarafından uyarıldığı, başörtüsünü çıkarmadığı için de hakkında soruşturma açılarak, Başhekim Dr. Hüseyin İka tarafından görevinden alındığı bildirildi. Bolu İl Sağlık Müdürü Dursun Koç, da yasak kriziyle ilgili "Doktorumuza ilk etapta yıllık izin verdik. Daha sonrasında da bizimle çalışmayacak" dedi. 

Ankara, Edirne gibi üniversitelerin kapılarını başörtülü öğrencilere kapattığı, ilk ve ortaöğretimdeki öğrencilerin tartışma konusu dahi yapılmadığı, onbinlerce öğretmenin başörtülü çalışamadığı ve kamuda ancak gözyumulan bazı noktalarda başörtülü hizmet verildiği bir vasatta Hükümet'in konuya dair nasıl bir çözüm teklif ettiği ise hâlâ meçhul. Fiili durumda yasakçıların insafına terk edilmiş bir sorun görüntüsü veren başörtüsü yasağıyla ilgili tartışmaların önümüzdeki günlerde de devam etmesi ve AK Parti tarafından yine seçim malzemesi olara istismar edilmesi ise ihtimal dahilinde görünüyor.

 

 

Etiketler : #Başörtülü   #doktor   #görevinden   #alındı   
YORUMLAR
  • nuri   01-04-2011 22:50

    Alın size geldi gelecek diye ninni gibi söyledikleri masallardan biri daha.İnsanları başörtüsü çözeriz, şunu ederiz, bunu yaparız, söylemleri ile belli bir süreye kadar oyalama metodları.Sonra, sonrası bitmez bu oyunların sonradan sonra yine bir sonra daha.Bizleri çok kritik süreçlerden geçiriyorlar bu sonraların sayesinde.Mesela İslam için güveniyoruz kimilerine.Oda çıkıyor model oluyor laik ve demokratik bir düzene. Nerde kaldı şu ekranda izlediğimiz haberin acısı, nerde kaldı bizim kefeni ile bu yola baş koyanın Fatiha fetvası. Bir yerlerde yanlış olan birşeyler var o yer bizi firavun gibi sömürenler...

  • polat   31-03-2011 16:08

    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM Nerden başlasam diyorum, karar veremiyorum neyse bu girişle devam edip giderim herhalde.Firavun zihniyetli insanlar eylemde, ve mekansal genişlikte, ondan daha çok imkan ve güce sahip olanlar günümüzde onu fersah, fersah geçmişlerdir. Müslümanlar Kuran’ı ibret olarak okurlarken okuduğuyla kalmamalı, günümüze indirerek Firavunları tanıyıp ona göre amel etmeliler dolaylı ve dolayısız olarak destek vermek suça ortağı olmaktır. Bugün Demokrasi diyerek insanlara özgürlük vaat edenler, külliyen yalan söylüyorlar ve yalancıdırlar. Daima da vasıflarına uygun hareket edeceklerdir. Çünkü böyle bir şey yoktur. Temeli güçe dayanan, bu zihniyetteki insanlar istila kan ve gözyaşından başka hiçbir şey veremezler adaletten yoksun insanların güzel şeylerden amellerinden bahsetmek hayaldir Güzellikten uzak, güzeli düşünemeyenler topluma bir şey vermedikleri gibi, fitne ve fesadın da kaynağını oluşturmaktadırlar. Allaha kafa tutan zihniyetlerin vasıfları aynıdır bireysel zulümlerde, devletler arası zulümlerde hep bu düşüncenin ürünleridir. Özgürlüğün, adaletin insanca yaşamanın yeri ve ismi İslam dır bundan başka bir sistem yoktur, insana değer veren ona şeref bahşederken güzel bir istihdamla ahiret ve dünyasını da mamur etmenin yollarını göstermiştir. Haddini aşanlarında hakkını vermiştir hiç meraklanmasın bu gibiler, aşağıların aşağılarına itildiklerinde merakları da bitecektir. Bu memleketi kendilerinin yöneteceğini sanıp, zülüm edenler bir gün kötü bir akıbetle karşılaştıklarında, iş işten geçecektir. Böyle zavallı insanlar aslında acınacak insanlardır. Allahın (cc) rahmetinden uzak sefil insanlardır.Aklı sıra kural uyguluyor, sen daha kim olduğunu bilmiyorsun.kuralı koyan Allah tır be zavallı. Allahın arzında Allaha kafa tutup onun hükümlerini hafife alıyorsun seni kim kurtarabilir Allahın azabından. Asıl birinci suçlu kendini Müslüman görüp öylede zannetmeğe çalışan, zulmü seyreden insanlarımız Suçlulardan biride ikdidar olmayı bir türlü beceremeyen sözüm ona iktidar.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN