Başörtülü ortaöğretim öğrencisinin ailesine ceza

Adana'da başörtülü öğrenciyi okula almayan okul idaresinin, derse almadıkları öğrencinin ailesine de bin 245 TL para cezası kesmesi yaşanan başörtüsü yasağı zulmünün geldiği son noktayı gözler önüne serdi.

02-08-2011


Adana'da başörtülü öğrenciyi okula almayan okul idaresinin, derse almadıkları öğrencinin ailesine de bin 245 TL para cezası kesmesi yaşanan başörtüsü yasağı zulmünün geldiği son noktayı gözler önüne serdi.

İLKHA'nın haberine göre Adana''da Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan Orhan Çobanoğlu İlköğretim Okulu 4. Sınıf öğrencisi olan Maşallah Savsal (15) okuluna başörtülü devam etmek isteyince okul idaresi buna izin vermedi. Bunun üzerine başı açık okumayı kabul etmeyen Savsal, okulu bırakmak zorunda kaldı.

Okul idaresi de Maşallah Savsal'ın 83 gün okula devamsızlık yaptığı yönünde Seyhan Kaymakamlığına şikâyette bulundu. Kaymakamlık da kızları başörtülü okumak isteyen Savsal ailesine 01/2010-12/2010 tarihleri arasındaki 83 gün için 15 TL olmak üzere toplam da 1245 TL para cezası kesti. Şimdilerde kesilen bu para cezasını ödeyecek imkânları olmayan Savsal ailesi maruz bırakıldıkları haksızlığın düzeltilmesini istiyor. 1 Temmuz 2011'de bu cezanın ödeme emri ellerine ulaşan Savsal ailesi, bu parayı ödeyecek imkânlarının olmadığını belirterek maruz bırakıldıkları haksızlığın düzeltilmesini istiyor.

OKUL YÖNETİMİ BAŞÖRTÜSÜ MESELESİNİ GİZLİYOR

Kızının okula başörtülü devam etmek istediğini ancak okul idaresinin kızını okula almadığı gibi bunun cezasını da baba olarak kendine kestiğini belirten Savsal; "Kızım okula devamsızlık yapınca eve tebligat geldi. Okula gittim. Okul Müdürü bana, kızımı okula göndermediğimi, bundan dolayı ceza kesildiğini söyledi ve gösterdiği tutanağı imzalamamı istedi. Ben de kendisine; ben kızımı okula gönderiyorum, siz almıyorsunuz. Ben eğitime karşı değilim. İki çocuğum da yine bu okula devam ediyor. Ancak büyük kızım başörtülü okumak istiyor. Ancak siz hem onu okula almıyorsunuz, hem de okula almadığınız kızım için babası okula göndermiyor, diyerekten bana ceza kesiyorsunuz. Bu tutanağa; ben kızımı gönderiyorum. Ancak başörtülü okumak isteyen kızım okula alınmıyor, yazarsanız imzalarım, dedim. Müdür ise sadece; öğrenim çağındaki Maşallah Savsal'ı okula göndermek istememe rağmen okula gitmek istememektedir, şeklinde yazı ekledi. Müdür başörtü meselesini tutanağa eklemedi. Ben de o sinir ve stresle belgeyi imzalayarak oradan ayrıldım. Kanaatimce okul idaresi kız çocuklarının devamsızlığının altındaki asıl meselenin başörtüsü olduğunu gizliyor" dedi.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Başörtülü   #ortaöğretim   #öğrencisinin   #ailesine   #ceza   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN