Başörtüsü için ülke çapında protestolar

Anayasa mahkemesinin Başörtüsünün eğitim alanlarında takılmasını engelleyen yasak kararının ardından Türkiye’nin farklı kentlerindeki birçok sişvil toplum kuruluşu bu kararı protesto çağrıları yaptı.

06-06-2008


 

 

Anayasa mahkemesinin, başörtüsünün eğitim alanlarında serbest olmasını sağlayan kanun düzenlemesini iptalinin ardından Türkiye’nin farklı kentlerindeki birçok sivil toplum kuruluşu bu kararı protesto çağrıları yaptı. “Cübbeli darbe” olarak tanımlanan kararın ardından STK’larının yaptığı çağrılar şöyle:

İstanbul'da adres Saraçhane parkı

Özgür-Der yaptığı protesto çağrısında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararı 6 Haziran Cuma saat 14.00'te Fatih Saraçhane Parkı'nda protesto ediyoruz, duyarlı herkesi aktif olarak katılmaya davet ediyoruz. Dedi.

Ankara'da Anayasa Mahkemesi'ne siyah başörtüsü

İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı (İlkav) Anayasa Mahkemesinin başörtüsü kararını protesto etmek için Cuma (Yarın) Saat:14:00'de Anayasa Mahkemesi önüne siyah başörtüsü bırakılacağını duyurdu.

İzmir'de Konak Meydanı

İzmir Özgür-Der Şubesi başkanı Nurcan Büyük'ün yaptığı açıklamaya göre Anayasa Mahkemesi'nin hukuk dışı kararı yarın Konak Meydanı'nda saat 18.30'da gerçekleştirilecek. Türkiye'de yaşanan hukuksuzluğa ve yargı darbesine duyarlı İzmirlilerin bu protesto eylemine katılımı bekleniyor.

Tokat'ta Yer altı çarşısı

Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) Anayasa Mahkemesinin kararını protesto etmek için 6 Haziran Cuma saat 17:00’de Tokat Yer Altı çarşısına bekliyor.

Çorumlular Merkez PTT önünde: 

Anayasa Mahkemesinin Başörtüsü İle İlgili Düzenlemeyi İptal Eden Kararı Çorum’da Merkez Postanesi önünde 6 Haziran Cuma günü saat 18:00’da protesto edilecek.

Diyarbakır'da Cuma namazı çıkışı

Anayasa Mahkemesinin başörtü ile ilgili olarak verdiği kararı Protesto Etmek için Cuma (Yarın) namazı çıkışı saat 12:50'de Ofis Camii'nden AZC Plaza'ya kadar yürüyüşe geçilecek. (Timeturk)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN