Batı basının darbeye bakışı: Zamanlama hatası oldu!

Batı basını Türkiye'deki darbe girişimini tartışmaya devam ediyor. Washington Post'da yer alan bir yazıda, darbenin başarılı olabileceği ancak darbe girişiminde bulunan askerlerin zamanlama hatası yaptığı vurgusu yapıldı

26-07-2016


Batı basınında Türkiye'deki darbe girişimini destekleyen yazıları sürüyor. Son olarak darbe girişimleriyle ilgili bir yazı kaleme alan Washington Post yazarlarından Jonathan Powell "Türkiye'deki darbe girişimi sıradışı ve büyük oranda beklenmedik bir şeydi. Bunun nedeni aslında Erdoğan'ın demokrasi ile gelmiş bir lider olmasından değil, darbenin olağanüstü zamanlamasıdır. Türkiye'deki darbe girişiminde bulunan askerler zamanlama hatasında bulundu. Darbe yapılması için ülkede bir kaos ortamının ya da seçim döneminin beklenmesi gerekirdi" ifadelerini kullandı.

Darbe girişiminin Erdoğan'ın gücüne güç kattığını belirten Powell'a göre, Türkiye'de erken seçimler yapıldığı takdirde Ak Parti şimdiden rakiplerine fark atacak. Powell yazısında ayrıca, "Türkiye, gün geçtikçe otoriterleşiyor. Ancak buna rağmen Erdoğan halk desteğini arkasına almaya devam ediyor. Zira Erdoğan tipik demokrasilerde sevilmeyen bir lider gibi değil" vurgusu da yaptı.

Etiketler : #Batı   #basının   #darbeye   #bakışı:   #Zamanlama   #hatası   #oldu!    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN