Batı'da Doğu'lu Olmak

"Doğu-Batı ayrımı ne kadar anlamlı? Bu ayrım coğrafik bir ayrımmı? Yoksa bir Dünya görüşümü,yaşam biçimi mi, ezen-ezilen, sömüren-sömürülen bir paradigma mı? Doğum yeri Doğu olan acaba ne kadar Doğulu? Tersinden sorduğumuzda, Batı'da doğan ne kadar Batılı? Acaba Batı'da Doğulu olmak ne kadar mümkün?"

31-05-2008


Almanya'da yaşayan Mehmet Doğan'ın kaleme aldığı "Batı'da Doğu'lu Olmak" adlı kitap Fide Yayınları'ndan çıktı.

Mehmet Doğan, kitabını şu satırlarla takdim ediyor:

"Doğu-Batı ayrımı ne kadar anlamlı? Bu ayrım coğrafik bir ayrımmı? Yoksa bir Dünya görüşümü,yaşam biçimi mi, ezen-ezilen, sömüren-sömürülen bir paradigma mı? Doğum yeri Doğu olan acaba ne kadar Doğulu? Tersinden sorduğumuzda, Batı'da doğan ne kadar Batılı? Acaba Batı'da Doğulu olmak ne kadar mümkün? Doğulu kalarak Batı'da yaşamak nasıl bir şey? Bir arada yaşamak mümkün mü? "Ne kadar Doğulu" kalarak Batı`da yaşayabilirsiniz? Batı'ya göre "öteki" kimdir

Avrupa`nın Batı yakasında ve Almanya özelinde yaşadığım 30 yıllık Avrupa maceram hep bu soruların sağlamasını yapmakla geçti. Gün geldi yaşanmışlıklar karşısında unutmayı, ertelemeyi tercih ettim. Gün geldi değerler, alışkanlık ve gelenekselleşmiş duygulardan sıyrılmaya çalıştım. Ama bir insan ömründe otuz yıllık bir süre ne kadar önemliyse, yukarıdaki sorular ve cevaplar da o kadar önemli oldu benim için. . .

Batı'da Doğu'lu Olmak

Mehmet Doğan

Fide Yayınları

Tel: (0212) 613 40 41
[email protected]

 

Etiketler : #Batı'da   #Doğu'lu   #Olmak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN