Batı işgalinden kurtulmuştuk değil mi: Bale serbest, Kur'an yasak

Bale ve dans gibi, batının kültür emperyalizminin parçası olan hususlar için yaş sınırlaması getirilmezken, Kur’an eğitimi için yaş sınırlaması getirilmesi zulmün boyurtunu ortaya koyuyor.

16-06-2008


Okulların tatil olmasıyla veliler çocuklarını Kur’an kurslarına göndermek istiyor, ancak Anasol-M döneminde getirilen 12 yaş sınırlaması hâlâ devam ediyor. Bale ve dans gibi, batının kültür emperyalizminin parçası olan hususlar için yaş sınırlaması getirilmezken, Kur’an eğitimi için yaş sınırlaması getirilmesi zulmün boyurtunu ortaya koyuyor. 

Bale, dans, buz pateni eğitimi veren hiçbir kurs için yaş sınırlaması getirilmezken, Kur’an eğitimi için böyle bir kısıtlama getirilmesi din özgürlüğüne engel olarak değerlendiriliyor. Vakit’e konuşan sivil toplum temsilcileri, 28 Şubat kalıntısı yasağın bir an önce kaldırılmasını isteyerek, “Çocuklarımızın Kur’an ahlakı ile ahlaklanmasını istiyoruz, buna engel olunmasın” dediler.

"LİONSLARA VE YAHUDİLERE TANINAN HAKLARI İSTİYORUZ"
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı İsmail Hakkı Akkiraz, sadece maddeyi, maddi refahı ve maddi hayatı esas alan Protestanlık mezhebinin iktisadi nizamı olan kapitalizmle insanların, özellikle genç nesillerin buhrana ve uçuruma sürüklendiğini belirterek, bu menfi durumdan kurtuluşun tek yolunun Kur’an ahlakına yönelmek ve sarılmak olduğunu söyledi. Lionslara ve Yahudilere tanınan hakların Müslüman çocuklara verilmemesinin tam bir çifte standart örneği olduğunu ifade eden Akkiraz, velileri çocuklarının Kur’an eğitimi konusunda daha ısrarlı olmaya çağırdı. Akkiaz, “Yönetim elbette milletin istediklerini yerine getirmeli ancak halk da haklarını almak için mücadele verecek. Yasal çerçeveler içersinde mücadele vermeden sorun çözülmez. Halk örgütlenerek bu olayın üstüne gitse, meşru haklarını sonuna kadar arasa, örgütlü bir şekilde çalışmalar yapsa çözüm kendiliğinden gelecektir” dedi.

“DOĞUŞTAN VERİLEN HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Yasakların bunca yıl devam etmesinin nedeninin, küçük bir nüfusun örgütlü gücünü kullanmasından kaynaklandığını vurgulayan Akkiraz, “Laikçilerin mücadelesi ortada. Örgütlü güçlerini kullanarak insanların haklarını gasp ediyor, iktidarları köşeye sıkıştırıp isteklerini alıyorlar. Biz ise kendi haklarımızı elimizde tutamıyoruz. Doğuştan verilen haklarımız bu şekilde elimizden alınırken sadece hükümetlerden çözüm üretmelerini bekliyoruz. Artık insanlar korkaklıkları ve ürkekliklerini bir kenara bırakıp sorumluluktan kaçmamalıdır” diye konuştu (İslam ve Hayat  / Vakit)

Etiketler : #Batı   #işgalinden   #kurtulmuştuk   #değil   #mi:   #Bale   #serbest   #   #Kur'an   #yasak   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN