Bayramlar ziyaret değil, tatil günü oldu

Yoğun iş hayatında ve koşuşturmacası altında unutulan akraba ziyaretleri, bayramlarda da gerçekleşmez oldu. Tur şirketlerinin verilerine göre bu bayramda da ziyaretler değil, tatil birinci öncelik olmuş durumda

25-07-2014


Giderek unutulan akraba ziyaretleri için bir fırsat olarak değerlendirilen bayramlarda da artık neredeyse bu güzel gelenekler unutulur oldu. Özellikle bayramların yaz aylarına denk geldiği yıllarda, akraba ziyaretleri yerine tatil köyleri tercih edilir oldu. Tur şirketlerinin verilerine göre bu yıl da tatil birinci öncelik olmuş durumda.

Yaklaşık 250 bin kişinin tatillerini tur şirketleri aracılığıyla gerçekleştireceğini ifade eden yetkililer, Ramazan Bayramı’nda tatil yapacak kişi sayısının 1 milyonu geçmesini beklediklerini söyledi.

Burak Çoşan'ın Hürriyet'teki haberine göre, geçen yıla oranla Ramazan Bayramı için yapılan satışlarda yüzde 55’lik artış yaşandığına vurgu yapan ETS Tur Yurtiçi Operasyon Direktörü Selim Suat Özbek, 2013’te 11 bin 250 kişiyi Ramazan’da tatile gönderdiklerini, 2014’te ise tatil yapan kişi sayısının 18 bin 750 kişi olmasını beklediklerini belirtti. Özbek, tatilcilerin bayrama yoğun ilgi gösterdiklerinin altını çizdi.

Geçen yılın aynı dönemine göre talepte yüzde 40’lık bir artış yaşandığını anlatan Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan da, yurtdışı turlara ilgi çok fazla olduğunu söyledi.

Yurtdışı turlarının yüzde 70‘e yakınının dolduğunu kaydeden Erkan, “Yurtiçi ve Kıbrıs’ta ise bayram dönemi için doluluklar yüzde 50’lere ulaştı. Jolly Tur olarak sadece İstanbul, Ankara, İzmir değil, Bursa, Kayseri ve Trabzon’dan da direkt Kıbrıs uçuşları yapıyoruz” dedi.

Yurtiçinde Kemer, Bodrum, Marmaris, Çeşme, Side ve Belek’in öncelikli tercih edilen yerler arasında olduğunu söyleyen Erkan, “Yurtdışında İtalya, İspanya, Orta Avrupa ve Balkanlar tercih ediliyor. Kültür turlarında da Karadeniz ve Ege-Akdeniz talep görüyor” dedi.

Etiketler : #Bayramlar   #ziyaret   #değil   #   #tatil   #günü   #oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN