Bazı İslami kuruluşlardan Mısır cuntasına telin

İLKAV, Kalem-Der, Kur'an Nesli İlim Merkezi ve Radyo Denge, Mısır cuntasının kurgu mahkeme marifetiyle Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ve Muhammed Mursi başta olmak üzere yüzlerce İhvân-ı Müslimin mensubuna verdiği idam kararlarını telin etti. Konuyla ilgili bildiriyi dikkatlerinize sunuyoruz:

16-05-2015


İLKAV, KALEM-DER, KUR’AN NESLİ İLİM MERKEZİ VE RADYO DENGE’DEN

KAMUOYUNA DUYURU:

ABD Kuklası zâlim Mısır cuntasının idam kararlarını şiddetle kınıyoruz.

Mısır’ın zâlim cuntasının 16 Mayıs 2015 tarihinde Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ve Muhammed Mursi başta olmak üzere yüzlerce İhvân-ı Müslimin mensubuna verdiği idam kararlarını şiddetle kınayarak tel’in ediyoruz.

3 Temmuz 2013 tarihinde ABD ve AB’nin desteği ve yönlendirmesiyle Mısır’ın zâlim, tâğutî cuntası; İslâmî yönetim talep eden Müslümanlara karşı gerçekleştirmiş olduğu katliamlarını idamlarla devam ettiriyor.

Bütün dünya Müslümanlarının gözü önünde, onlara meydan okuyarak yapılan bu vahşi eylemin sadece kınamalarla geçiştirilmeyeceğini umuyoruz.

Yusuf el-Karadavî’ye, Muhammed Mursi ve nice Müslümana kurgulanmış bir mahkeme ile küresel kâfirleri sevindirecek şekilde idam kararı verenlerin, dünyada ve âhirette cezasız kalmayacaklarını bilmeleri gerekir.

Mümkündür ki, bu ve benzeri zulümler, Müslümanların uyanışına ve zâlimlere haddini bildirmek için harekete geçmelerine vesile olacaktır. Bu tür olaylarla uyanmayıp gündelik işleriyle uğraşarak sessiz kalan Müslümanlar, zâlim tâğutlara zımnen destek olmanın vebalini üstleneceklerini bilmelidirler.

Büyük ihtimalle Müslümanların yaşadıkları yerlerdeki yöneticiler basit bir kınama ile geçiştirecekler. Başta T.C. hükümeti olmak üzere yöneticiler, bu vesileyle kendi dünya görüşleri ve konumları itibarıyla da olsa, ciddi bir imtihandan geçtiklerini hesaba katmalıdırlar.

Bu olaya dur denilmez ise, diğer ülkelerdeki zâlim tâğutların da benzer katliam girişimlerine zemin hazırlanacağı bilinmelidir.

Müslümanları görev bilincine davet ediyor, dinlerine, kardeşlerine ve âlimlerine sahip çıkmaları gerektiğini hatırlatıyoruz.

“Zulmedenler, yakında nasıl bir inkılâbla devrileceklerini bileceklerdir.” (Şuarâ Sûresi, 227. âyet)    

Etiketler : #Bazı   #İslami   #kuruluşlardan   #Mısır   #cuntasına   #telin   
YORUMLAR
  • kemal songür   18-05-2015 09:10

    Kısa, öz, kuşatıcı/ümmetçi ve kardeşlik sorumluluğunu yansıtan bu bildiriyi hazırlayanlardan Allah razı olsun. ''3 Temmuz 2013 tarihinde ABD ve AB’nin desteği ve yönlendirmesiyle Mısır’ın zâlim, tâğutî cuntası;İslâmî yönetim talep eden Müslümanlara karşı gerçekleştirmiş olduğu katliamlarını idamlarla devam ettiriyor.'' şeklindeki tespit bütünüyle gerçeği yansıtmaktadır. (İhvan'ın islami yönetim talebi/arzusu tağutlardan meded ummak değil, bilakis bunu deklare etmektir) İhvan'ın derdi/tasası Rabbi razı etmek ve İslami bir yönetimdir, bu uğurda seksensekiz yıldır bedel ödeyen bir harekettir, bu özlemini gerçekleştirmek için cehd eden yiğit müslümanlardır, özelde Mısır'ın şerefsizleri/zalimleri ve genelde küresel zalimlerin İhvan'a karşı duruşları yeterli delildir diye düşünmekteyim, (hepimizde olabilen hataları unutmadan) hatasıyla/doğrusuyla bizim kardeşlerimizdir, doğrularını tasdik/takdir ederiz ve hatalarını da kardeşlik duyarlılığıyla ve de usulünce dile getiririz, fakat illede kardeşlerimiz olarak bağrımıza basarız. selam ve dua ile.

  • Vedat   18-05-2015 07:50

    Mısır tagutunu kınıyoruz değil ,bütün tağutların ve aldıkları bütün kararları red ediyoruz.Ayrıca islami yönetim talep edilmez,hele tağutlardan, sünnetullah gözetilerek nebevi duruşla gereği yapılır ,eğer bir hak ediş varsa Allah o toplumun durumunu değiştirir. Ayrıca islamın iktidara gelişi reel politik ile asla olamaz.ve neye hizmet ettiği belli olmayan! alimler birliğinede mesruiyet tanınamaz' bu duygusallıklarla bir arpa boyu yol alamaz.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN