Bebeği Zemzem için Esed'in bombasına siper oldu

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde Suriye tarafından atılan top mermisinde hayatını kaybeden anne Gülşah Özer'in, kucağındaki 16 aylık bebeği Zemzem'i korumak için sırtını dönüp siper olduğu öğrenildi.

04-10-2012


Akçakale'de 5 sivil vatandaşın ölümüyle sonuçlanan olayda bir annenin çocuğu için hayatını nasıl hiçe sayabileceğinin en somut örneği yaşandı. Patlama sırasında kapının önünde 16 aylık bebeğiyle duran patlamadan sonra da tam eve dönecekken top mermisinin hedefi olan annenin, kucağındaki bebeği kurtarmak için sırtını dönüp siper oluşturduğu bildirildi.

Akrabalarının yanında kalan 16 aylık bebeğin ağlamaması için yakınları büyük uğraş veriyor. Kız kardeşinin patlamada hayatını kaybetmesinin ardından İstanbul'dan Akçakale'ye gelen abisi Ali Soniş'in anlattıkları duygulandırdı. Toprak Mahsulleri Ofisi'ne iki bomba düştükten sonra kardeşi ve hayatını kaybeden diğer yakınlarının dışarı çıktığını ve orada bir süre beklediklerini kaydeden Soniş, "Aradan yaklaşık 15-20 dakika geçtikten sonra üçüncü bomba tam onların bulunduğu yere kapının önüne düşüyor. O sırada görümcesi, görümcesinin 3 kız çocuğu bir de benim kardeşim rahmetli oluyorlar. Zemzem bebekte annesinin kucağındaymış. Tam dönüp eve gidecekken bomba arkasına düşüyor. O anda her taraf parçalanıyor. Anne çocuğuna siper oluyor. Çocuk şuan annesini arıyor. Herkesi kokluyor koklayarak annesini bulmaya çalışıyor. Olayın şokuna girdi." diye konuştu.

Öte yandan, fedakâr annenin 5 yaşındaki kızı Özlem'in de yoğun bakımda tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

(Kaynak: Haber 7)

Etiketler : #Bebeği   #Zemzem   #için   #Esed'in   #bombasına   #siper   #oldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN