BENİM REHBERİM, ÖNDERİM

Yüksel YILMAZ

10-04-2015 20:46


Benim rehberim/önderim,

Ticaretinde yalan söylemez, sözünde/vadinde durur, haram yemez/işine haram katmaz, insanları aldatmaz, ölçüde/hesapta hile yapmaz, karaborsacılık yapmaz, fahiş kârlarla ürün satmaz, işine faiz ve faizcileri karıştırmaz/banka reklamları ve post cihazı koymaz, imitasyon yapmaz/satmaz, arsa/marka/emek hırsızlığı yapmaz, işçisine yediğinden yedirir/giydiğinden giydirir, hakkı olmayanı almaz, başkasının hakkına girmez, kadınları reklam aracı olarak kullanmaz, nazar boncuğu satmaz, Ticareti kötü gitse/kesada uğrasa bile Allah yolunda mücadeleden vazgeçmez, Çünkü onun ticaretini piyasa ilahı değil rabbi/ilahı olan Allah belirler. Kaçımız dükkanımıza onu davet eder.

Benim rehberim/önderim,

Eşine yardım eder, çocukları ile ilgilenir, onları cehennem ateşinde korur, onları zehirleyecek şeyleri evinde tutmaz, onlara örnek olur, onlara merhamet ve sevgi gösterir, onları dünyevileştirmekten uzak tutar, onları boş eğlence ve gezintilerden uzak tutar, onları haram olan yerlere götürmez, onları büyük ekranlara bırakmaz,  onlara kuran öğretir ve anlatır, onları birer mücahide ve mücahid olarak yetiştirir, Onları, Allah yolunda mücadeleden/çalışmadan/faaliyetlerden daha sevimli tutmaz, Çünkü o eşi ve çocuklarının imtihan ve emanet olduğunu bilir ve bunları ona öğreten rabbi/ilahı olan Allah’tır. Kaçımız evine onu davet eder.

Benim rehberim/önderim,

Dünyayı değil ahireti öne alır, dünya malını biriktirmez/infak eder, hak sahibi olan sahipsizlerin ve yoksulların/fakirlerin hakkını verir, elinde olan fazlalığı Allah yolunda harcar, arabasının modelini, evinin muhteşemliğini arttırmak için çalışmaz, sayısal lotodan/iddaadan para kazanan futbol takımlarının maçına gitmez/onlara sevgi bile beslemez, marka peşinde koşmaz, kariyer için ahiretini harcamaz, desinler diye amel etmez, dalkavukluk/yalakalık yapmaz, lüks otellerde kalmaz, israf etmez, sigara içmez, Dünyalık hiçbir şey onu mücadelesinden/ çalışmalardan alıkoymaz, Çünkü onun hayatını heva ilahı/arzuları değil rabbi/ilahı olan Allah belirler. Kaçımız onu yanında arkadaş ister.

Benim rehberim/önderim,

Yalan söylemez, gıybet etmez, zanda bulunmaz, dedikodu yapmaz, insanların kusurlarını araştırmaz, ikiyüzlülük yapmaz, nefsani/haksız öfkelenmez/kin beslemez, haset/kıskançlık etmez, insanlarla alay etmez/dalga geçmez, ayrımcılık/milliyetçilik yapmaz, hayvanlara eziyet etmez, boş sözlerden/ konuşmalardan uzak durur, fedakardır, vefalıdır, iyiliği emreder ve kötülükten nehyeder, dürüstür, yardımseverdir, sırdaştır, gerçek bir Müslüman kardeştir, Çünkü onun ahlakı Kur’andır. Kaçımız ona kardeşlik edebilir.

Benim rehberim/önderim,

Kâfirlere, zalimlere, müşriklere ve tağutlara karşı diktir, ilkelidir, taviz vermez, uzlaşmaz, takiyye yapmaz, kimliğinden/dininden ödün vermez, yalpalamaz/sallanmaz/dansözlük yapmaz, onların meclisine katılmaz/desteklemez, onların ilahlarına tapmaz/değerlerine inanmaz ve sevdiklerini sevmez/övmez, yama yapmaz, yarı yarıyayı kabul etmez, onlar ile topyekûn ve kökten mücadele eder, Çünkü onun ilahı olan Allah öyle istediği için yapar.  Kaçımız ona oy veririz.

Benim rehberim/önderim,

Allah ile arasına aracılar koymaz, rabıta yapmaz, ölü/diri hiçbir varlıktan yardım/himmet istemez, yardım beklenen/adaklar adanan/çaputlar bağlanan/yasinler okunana türbelere gitmez, gaybı bilmez, zarar/fayda veremez, ölülerin arkasından kuran/yasin/fatiha okumaz, cehenneme girenleri kurtaramaz, kalplerden geçeni bilemez, muska yazmaz, üfürükçülük/falcılık yapmaz, insanları önünde el pençe durdurmaz, denizde yürümez, gökte uçamaz, aynı zamanda farklı yerlerde olamaz Çünkü o Allah’ın bir kuludur. Kaçımız onu şeyh/mürşit olarak kabul ederiz.

Benim rehberim/önderim,

Allah’ın helallerini haram yapmaz, faizli kurumlar açmaz/açtırmaz, kumar sistemleri kurmaz/ oynatmaz, zinaya yaklaştıracak her tür işten uzak durur, içki imal ettirmez/sattırmaz ve tüm bunları yapanlar ile mücadele eder, Çünkü onun kanun koyucusu/hakimiyetin tek sahibi olan Allah’tır. Kaçımız onun başa geçmesini ister.

Bunların sayısını arttırmak mümkündür.

Benim rehberim/önderim/örnek aldığım kişi Allah’ın resulü olan muhammed(as)dır. Peki ya sizin?

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
Diğer Yazıları

Makaleler

Hava Durumu


VAN