Beyazıt Meydanı Şehid Gazze için doldu

Cuma sonrası Beyazıt Meydanı'nda biraraya gelen onbinlerce Müslüman, siyonist soykırımcının Gazzede gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

09-01-2009


Cuma sonrası Beyazıt Meydanı'nda biraraya gelen onbinlerce Müslüman, siyonist soykırımcının Gazzede gerçekleştirdiği katliamı protesto etti.

Çeşitli kurumların oluşturduğu Filistin Dostları Platformu'nun organize ettiği mitingde, göstericiler, Cuma sonrası meydanda toplandı. Kalabalık topluluk, Gazze'de siyonist terör güçleri tarafından şehid edilen kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kıldı.

'İstanbul'dan Gazze'ye yüzbin selam, direnişe devam' sloganlarının atıldığı gösteride, katılanlara 13 maddelik 'Elden ne gelir?' başlıklı bir de broşür dağıtıldı. Bu broşürde, Filistin meselesinin, ellerin, dillerin ulaştığı heryerde gündeme getirilmesi, Gazze'ye maddi olarak ve dualarla yardım edilmesi istendi, siyonist işgalciye destek veren ülkelerin ürünlerinin topyekün boykot edilmesi talep edildi.

Göstericilerin çoğunun 'Ben Filistinliyim' şeklinde dövizler taşıdığı mitingde konuşan Ahmed Ağırakça, Filistinlinin 60 yıldır süren çilesini anlatırken, İhsan Süreyya Sırma da "Mısır'ın başında bulundan bir firavundan dolayı yapmamız gerekenleri yapamıyoruz; Ey Allahım şahid ol" ifdaseni kullandı.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #Beyazıt   #Meydanı   #Şehid   #Gazze   #için   #doldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN